هومان حسن پور، شیوع ویروس کرونا و تعویق برگزاری نمایشگاه کتاب را زمینه بحران مالی برای فعالان صنعت نشر دانست و پرداخت وام با حمایت وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی را ضروری خواند.
به گزارش چاپ و نشر آنلاین؛ هومان حسن پور، رئیس اتحادیه ناشران و کتابفروشان تهران در گفتوگو با ایبنا، درباره تاثیر گذاری ویروس کرونا بر وضعیت صنوف حوزه نشر بیان کرد: شیوع این ویروس، هر چند بین همه صنوف مشترک است اما صنوف ضعیف؛ از جمله صنعت نشر را به دلیل بنیه اقتصادی ضعیف، متحمل فشار بیشتری کرده است؛ بنا بر این احتمال شکلگیری دومینوی بحران و گرفتاری یک به یک حلقه های نشر وجود دارد.
وی با بیان این مطلب که نگران وضعیت فعلی صنعت نشر هستم، افزود: برای پیشگیری از بروز مشکل برای فعالان این حوزه، دنبال جبران خسارت های احتمالی در گفت و گو با وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی هستیم. اگر وزارتخانه امکان حمایت داشته باشد، حداقل باید به ناشران وام پرداخت شود.
حسن پور با تاکید بر نیاز ناشران به حمایت با توجه به تعویق زمان برگزاری نمایشگاه کتاب تهران، ادامه داد: تخصیص بخش عمده نقدینگی برای تولید؛ بهویژه در ماه های پایانی سال، افزایش قابل توجه مواد اولیه در سال جاری و همچنین خرید نقدی یا خرید با صدور چک های کوتاه مدت، تعویق نمایشگاه که ناشران به فروش آن امید بسته بودند، کاهش شدید تردد مردم در معابر شهری به دنبال شیوع ویروس کرونا و تاثیر پذیری صنوف مختلف از جمله کتاب فروشان، احتمال بروز بحران مالی را بین فعالان صنوف نشر افزایش داده است.
وی افزود: علاوه بر ناشران و کتاب فروشان، موزعان نیز با توجه به اینکه چک در اختیار ناشران دارند.
بحران مالی زنجیره صنعت نشر کشور
رئیس اتحادیه ناشران و کتاب فروشان با تاکید بر این نکته که بحران مالی، بهزودی زنجیره صنعت نشر را درگیر می کند، گفت: در این شرایط تسریع در پرداخت بدهی ناشران از سوی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی موثر است و همچنین باید برای کتاب فروشان و موزعان فکری شود.
حسن پور درباره ایجاد راهکارهای اعتمادساز برای جذب مشتری بیان کرد: در شرایط فعلی، کتاب فروشان متفاوت عمل می کنند و راهکاری هایی مانند ثبت سفارش تلفنی و یا آنلاین را در دستور کار قرار داده اند؛ اما این راهکارها تنها پاسخ به نیاز مخاطبان ثابت و همیشگی است.
وی ادامه داد: کتاب فروشان در شب عید، مشتری های بالقوه را از دست داده اند. نمی توان گفت راهکارهای کتاب فروشان در فروش بی تاثیر است اما باید دید این فروش ها تا چه میزان پاسخ مبلغ چک کتاب فروشان را می دهد.
بیشتر بخوانید:
تأثیر کرونا بر حوزه کتاب و نشر
صنعت چاپ و نشر جهان تحت تاثیر ویروس کرونا
نمایشگاه کتاب بلونیا تحت تاثیر کرونا ویروس
رئیس اتحادیه ناشران و کتاب فروشان تهران، پیش بینی مسائل پیشگیرانه در کتاب فروشی ها را در جذب مشتری موثر دانست و خطاب به ناشران، کتاب فروشان و موزعان گفت: در شرایط فعلی باید به یکدیگر کمک کنیم.
وی توضیح داد: همه فعالان این حوزه منافع بسیار مشترک دارند. اضلاع این مثلث هر چه کمتر صدمه ببیند، مابقی اضلاع در آینده فعالیت بهتری خواهند داشت؛ در مقابل هر چه میزان صدمات بیشتر شود، موجب میشود تا لطمات اقتصادی افزایش پیدا کند و نشر از حالت عادی خارج شود.