مدیر مسئول انتشارات نشر عامّه از مردم درخواست کرد که به جای خرید کتاب از دستفروشان و اماکن عمومی مانند ترمینال ها از کتاب فروشان شناسنامه دار خریداری کنند.
ویژه برنامه نوروزی «تقاطع فرهنگ» رادیو گفت و گو با موضوع بررسی رویدادهای فرهنگی هنری ۹۸ و با حضور دکتر محمود آموزگار مدیر مسئول انتشارات نشر عامّه و نائب رئیس اتحادیه ناشران و کتاب فروشان تهران به روی آنتن رفت.
آموزگار با اشاره به رویدادهای مثبت و منفی فرهنگی عرصه کتاب در سال ۱۳۹۸ بیان داشت: سال ۱۳۹۸ برای مجموعه کشور در همه عرصه ها به ویژه حوزه اقتصادی یک سال ویژه بود و طبیعتاً صنعت نشر و تولید کتاب نیز نمی توانست از آسیب های احتمالی این شرایط مصون بماند.
وی افزود: با وجود افزایش قیمت کاغذ و سایر نهاده های تولید کتاب و گرانی قیمت کتاب در سال ۱۳۹۸ اما می توان گفت چرخ نشر به ویژه در حوزه ناشران حرفه ای به حرکتش ادامه داد.
مدیر مسئول انتشارات نشر عامّه خاطرنشان کرد: گرچه میزان کتاب های منتشر شده با کاهش شمارگان مواجه شد اما خوشبختانه با پیش بینی های ویژه ای که از شرایط بدتر از این کرده بودیم فاصله معناداری داشت.
آموزگار با اشاره به اینکه صنعت نشر طی سال های گذشته با ناهنجاری های عدیده ای مواجه بوده است گفت: یکی از گام های مثبت در این حوزه تلاش برای کاهش این ناهنجاری ها و تدوین برنامه هاست که از جمله آن می توان به اجرای برنامه های «انتخاب پایتخت کتاب ایران»، «روستاهای دوستدار کتاب» و «جام باشگاه های کتابخوانی» در طول سال ۱۳۹۸ اشاره کرد.
نائب رئیس اتحادیه ناشران تهران با انتقاد از معیارهای نادرست در قیمت گذاری کتاب ها مطرح کرد: ما برای تعیین قیمت کتاب، تعداد صفحات کتاب را ملاک قرار می دهیم درحالیکه کتاب داریم تا کتاب ضمن اینکه برخی کتاب ها کتاب سازی هستند بنابراین تعریف یک معیار و کیفیت مشخص در حوزه کتاب و فاصله گرفتن از کمیت گرایی جداً ضروری و الزامی است.
وی با بیان اینکه اتحادیه ناشران و کتاب فروشان تهران به عنوان یکی از محورهای اصلی مقابله با قاچاقچیان کتاب محسوب می شود گفت: ما حرکت های مثبت و مفیدی داشتیم اما کافی نبودند و نتیجه قطعی به بار نیاورد. مهم ترین مسئله در این رابطه، حق قانونی مولف است تا از حقوقش بهره مند شود که قاعدتاً برای حفظ حرمت این حق هم باید کار فرهنگی انجام دهیم.
خرید از کتاب فروشان شناسنامه دار
مدیر مسئول انتشارات نشر عامّه همچنین از مردم درخواست کرد که به جای خرید کتاب از دستفروشان و اماکن عمومی مانند ترمینال ها از کتاب فروشان شناسنامه دار خریداری کنند تا میزان فروش کتابهای قاچاق تا حد زیادی کاهش پیدا کند.
آموزگار یادآور شد: اتحادیه ناشران و کتاب فروشان تهران فراز و نشیب هایی داشته اما سالهای اخیر کنار دولت نقش جدی تری را در آسیب شناسی مسائل و مشکلات به ویژه در حوزه قاچاق کتاب ایفا کرده و راهکارهای مناسبتری را نیز پیش بینی کرده و به رایزنی گذاشته است.
وی صنعت نشر را نیامند آموزش های جدی در سراسر کشور دانست و تصریح کرد: صنعت نشر کماکان از روش های سنتی رنج می برد و متاسفانه با شرایط جهانی فاصله معناداری دارد که از این رو تمرکززدایی آموزش ها از پایتخت کشور و خدمات رسانی به ناشران ضروری است.
آموزگار در پایان این مصاحبه رادیویی، آینده صنعت نشر و چاپ را اینگونه پیش بینی کرد: ما در شرایط پر مسئله ای قرار داریم و با مشکلات زیادی هم مواجهیم اما به همان اندازه ثروتمندیم و همین مسئله به رشد و پیشرفت حرفه ای صنعت نشر ایران کمک خواهد کرد.