آغاز به کار یازدهمین دوره نمایشگاه تخصصی کتاب دانشگاهی

    0
    45
    یازدهمین دوره نمایشگاه تخصصی کتاب دانشگاهی

    یازدهمین دوره نمایشگاه تخصصی کتاب دانشگاهی با عرضه بیش از ۳۵ هزار عنوان کتاب به‌صورت مجازی افتتاح شد.

    به گزارش چاپ و نشر آنلاین به نقل از ایبنا، مراسم افتتاحیه یازدهمین نمایشگاه تخصصی کتاب دانشگاهی عصر دوشنبه (۲۷ آذرماه) با حضور یاسر احمدوند، معاون امور فرهنگی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، محمدعلی مرادیان، مدیرکل دفتر توسعه کتاب و کتابخوانی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، محمدرضا سلمان‌زاده، سرپرست مشاور اجرایی معاونت فرهنگی و جمعی از ناشران دانشگاهی در دفتر انجمن فرهنگی ناشران کتاب دانشگاهی برگزار شد.

    کاظم آرمان‌پور در سخنانی با اشاره به برگزاری ۱۰ دوره نمایشگاه تخصصی کتاب دانشگاهی با هدف تجهیز کتابخانه‌های تخصصی و دانشگاهی در سال‌های گذشته، گفت: اگر نگاهی به تاریخچه نمایشگاه داشته باشیم، شاهدیم که دارای فراز و فرود بسیاری بوده و در سه سال اخیر که در بستر مجازی برگزار شده است، خوشبختانه رشد داشته و امیدوارم با برنامه‌ریزی بیش از این پربار شود.

    وی افزود: اگر بخواهیم نمایشگاه مجازی را در یک جمله توصیف کنیم باید بگوییم شفافیت، هدفمندی صحیح یارانه و انتخاب دقیق کتاب در آن محقق شده است.

    آرمان‌پور با بیان اینکه در پرتال نشر دانشگاهی، کتاب‌ها براساس رشته و تخصص دانشگاهی موضوع‌بندی شده است، ادامه داد: این موضوع امکان جستجو برای متقاضیان را تسهیل می‌کند که البته یکی از امتیازات پرتال هم همین است، از سوی دیگر فراخوان کتابخانه‌ها از طریق بانک اطلاعاتی دبیرخانه انجمن و همیاری معاونت پژوهشی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری، معاونت تحقیقات وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی و مرکز اسناد و کتابخانه‌های دانشگاه آزاد اسلامی انجام شده است.

    به‌گفته وی، با توجه به زمان فرآیند تخصیص بودجه خرید کتاب در دانشگاه‌ها و سازمان‌های تخصصی تاکنون ۸۰۰ مرکز در پرتال ثبت‌نام و به‌صورت کتبی درخواست یارانه کرده‌اند و مبلغ یارانه درخواستی‌شان بیش از ۹ میلیارد ریال است که نسبت به سال گذشته حدود ۷۰ درصد افزایش درخواست یارانه داشتیم.

    آرمان‌پور ادامه داد: کتابخانه‌ها براساس آورده نقدی، یارانه به آن‌ها تعلق خواهد گرفت و با این حساب، منابع علمی خودشان را با ۴۰ درصد (۲۰ درصد ناشر و ۲۰ درصد یارانه) تهیه خواهند کرد.

    وی با بیان اینکه ناشران در پرتال براساس ۶ حوزه علوم انسانی، علوم پزشکی، فنی و مهندسی، علوم پایه، هنر، کشاورزی و علوم دامی حضور دارند، گفت: در نمایشگاه امسال ناشران، تولیدات خود را از سال ۱۳۹۸ تاکنون عرضه می‌کنند و مولفه تایید کتاب‌های عرضه‌شده در پرتال، مجوز و اعلام وصول است. ۳۵ هزار کتاب در دسترس کاربران قرار دارد.

    در بخش دیگر مراسم افتتاحیه یازدهمین دوره نمایشگاه تخصصی کتاب دانشگاهی، مرتضی جعفری‌پور، رئیس هیئت‌مدیره انجمن فرهنگی ناشران کتاب دانشگاهی در سخنانی گفت: مشارکت در کارگروه‌های انجمن اهمیت دارد و با عضویت در این کارگروه‌ها زمینه مشارکت فراهم خواهد شد و فرصتی برای به اشتراک‌گذاری تجربیات، ایجاد ارتباط جدید است.

    وی افزود: مشارکت در کارگروه‌ها فراتر از مزد مالی، فرصتی برای رشد فردی و توسعه انجمن با به اشتراک گذاشتن تجربیات و دانش اعضا با یکدیگر است؛ هرکس می‌تواند به‌عنوان یک ارائه‌دهنده، ارزشی به این مجموعه اضافه کند؛ این کار نه‌تنها به انجمن، بلکه همه افراد جامعه سود می‌رساند.

    در پایان مراسم افتتاحیه یازدهمین دوره نمایشگاه تخصصی کتاب دانشگاهی، یاسر احمدوند، در سخنانی برگزاری نمایشگاه تخصصی کتاب دانشگاهی را یک کار ارزشمند دانست که باید توسعه پیدا کند و گفت: البته پایگاه «پند» و سامانه فروش در طول سال خیلی فعال نیست و باید برای آن فکر کرد که در طول سال هم فعال و مرجع مراجعه باشد.

    وی با اشاره به دغدغه برخی از ناشران درباره عرضه کتاب ناشران دانشگاهی در سایت‌ها و فضای مجازی، بیان کرد: در کارگروه ساماندهی بازار کتاب که جمع گسترده‌ای از نمایندگان تشکل‌ها و سازمان‌های مختلف حضور دارند درباره این مبحث با قوه قضاییه همکاری خوبی داشتیم و هر نشانی که بدهیم، در صورت واقعی بودنِ مصادیق مجرمانه، مسدود می‌شود، گروهی نیز فضای وب و شبکه‌ها را رصد می‌کنند و درصورت تخلف، موارد گزارش می‌شود.

    احمدوند ادامه داد: در بحث بساط‌گستران کتاب نیز در این کارگروه، اقدامات خوبی انجام شده و به‌زودی با همکاری نهادهای مرتبط، طرح جامعی تهیه می‌شود و امیدواریم اتفاق خوبی را شاهد باشیم.

    وی همچنین درباره پیشنهاد یکی از ناشران دانشگاهی درباره هدایت یارانه به سمت خریداران و مصرف‌کنندگان گفت: با این رویکرد موافق هستیم، اما یارانه‌ای که در اختیار معاونت امور فرهنگی قرار می‌گیرد با نیاز حوزه نشر فاصله دارد؛ ارزش سالانه بازار نشر، حدود ۱۱ تا ۱۲ میلیارد تومان است و عدد یارانه‌ای که در اختیار وزارتخانه قرار می‌گیرد به ۵۰ میلیارد تومان هم نمی‌رسد؛ بنابراین فاصله زیادی برای پاسخ به نیاز مخاطبان وجود دارد.

    معاون امور فرهنگی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی بیان کرد: در لایحه سال آینده پیش‌بینی‌های خوبی شده و امیدوارم با حمایت‌های مجلس به نتیجه برسد، مصوب و یارانه‌ها چندبرابر شود.

    احمدوند در ادامه به موضوع ورود کتاب‌های دانشگاهی به کتابخانه‌های عمومی اشاره کرد و گفت: برای خرید کتاب‌های دانشگاهی در هیئت خرید نیز کمبود منابع، محدودیت ایجاد می‌کند؛ با میزانی که باید خریداری شود فاصله داریم اما امیدواریم با نگاه مجلس و سازمان برنامه و بودجه، سال آینده شاهد تحول این حوزه باشیم.

    وی در بخش دیگر صحبت‌های خود به پیشنهاد یکی از ناشران درباره برگزاری نشست مشترک با سایر نهادها و وزارتخانه‌ها اشاره کرد و افزود: پیشنهاد خوبی است و می‌توان از ظرفیت سایر دستگاه‌ها برای حوزه نشر دانشگاهی بهره‌مند شد. اتصال حوزه تولید دانش و عرضه را می‌توان در قالب پیشنهاد روشن و قابل اجرا پیگیری کرد.

    احمدوند درباره افزایش بحث کتابخوانی در دانشگاه‌ها نیز گفت: در این زمینه اقداماتی را با نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری، وزارت علوم، تحقیقات و فناوری، وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی شروع کردیم اما چندان نتیجه‌بخش نبود؛ البته کتابخوان کردن دانشجویان، کار ساده‌ای نیست، همه می‌دانیم که دانشجو باید کتابخوان بشود؛ باید بررسی کرد کدام راهکارها ازجمله برگزاری مسابقه، اختصاص بن خرید کتاب اثرگذار است.

    معاون امور فرهنگی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی همچنین درباره تلاش دولت برای بهره‌مندی اهالی فرهنگ از امکانات، گفت: تلاش داریم، تصمیم‌گیران اقتصادی و بودجه‌ای را نسبت به این موضوع توجیه کنیم که فرهنگ با سایر حوزه‌ها متفاوت و نیازمند حمایت است؛ حمایت منطقی، کارآمد و موثر. تلاش می‌کنیم معافیت‌ها کماکان باقی بماند و ان‌شاالله تا وقتی هستیم باقی بماند. نگاه این است که حمایت‌های پایدار و زیربنایی لازمه حوزه نشر است.

    وی درباره حمایت‌های بندج ماده ۹۲ قانون ششم توسعه گفت: حمایت برای تعیین تعرفه فرهنگی برای حامل‌های انرژی از سمت وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی انجام شده اما هنوز در وزارتخانه‌ها به خروجی نهایی نرسیده است؛ بنابراین به‌صورت روزانه مستمر این مسئله را پیگیری می‌کنیم. امیدوارم طی روزهای آینده نهایی شود و ناشران از این حمایت‌ها بهره‌مند شوند.

    یازدهمین دوره نمایشگاه تخصصی کتاب دانشگاهی

    گفتنی است که یازدهمین دوره نمایشگاه تخصصی کتاب دانشگاهی با رویکرد تجهیز کتابخانه‌های تخصصی و دانشگاهی در پرتال نشر دانشگاهی (پند) برگزار می‌شود. یازدهمین نمایشگاه تخصصی کتاب دانشگاهی از تا ۸ دی‌ماه، به‌صورت مجازی و ۲۴ ساعته به نشانی www.vabf.ir ادامه دارد.

    یازدهمین دوره نمایشگاه تخصصی کتاب دانشگاهی

    مقاله قبلیاستفاده از کارتن در بسته‌ بندی، قوت‌ ها و ضعف‌ ها
    مقاله بعدیمدیرعامل شرکت گرینفیلد: استقبال بی نظیر از IPP، پس از دوران کرونا

    یک پاسخ بدهید

    لطفا نظر خود را وارد کنید
    لطفا نام خود را اینجا وارد کنید
    این سایت توسط reCAPTCHA و گوگل محافظت می‌شود حریم خصوصی و شرایط استفاده از خدمات اعمال.

    The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.