پیروزی مجموعه نمایشگاهی شهر آفتاب بر نمایشگاه بین‌ المللی

    0
    89
    سی‌و‌چهارمین دوره نمایشگاه کتاب تهران شهر آفتاب

    درسی‌ و‌ سومین جلسه شورای اسلامی شهر تهران، در‌حالی طرح الزام شهرداری تهران در انتقال نمایشگاه بین‌ المللی تهران به مجموعه نمایشگاهی شهر آفتاب با ۲۰ رای مصوب شد که بر موضوع تکمیل آن تا پایان سال ۱۴۰۱ تاکید شده است.

     

    به گزارش چاپ و نشر آنلاین به نقل از ایبنا، در جلسه سی‌و‌سومین جلسه شورای اسلامی شهر تهران طرح «الزام شهرداری تهران به انتقال نمایشگاه بین‌المللی تهران به مجموعه نمایشگاهی شهر‌ آفتاب» بعد از بحث و بررسی، با ۲۰ رای به تصویب اعضای شورای شهر تهران رسید.

    در این جلسه رئوف قادری، مدیر‌عامل مجموعه نمایشگاهی شهر آفتاب درباره وضعیت فعلی این مجموعه و ضرورت برگزاری نمایشگاه‌ های پر مخاطب در این مکان بیان کرد: براساس آمار‌های رسمی، هزینه‌های فرصتی، استهلاک خودرو‌ها و درمان و معالجه سالانه بالغ بر ۶۰ هزار میلیارد تومان است؛ علاوه‌براین سالانه حدود ۶۰۰۰ نفر براثر آلودگی‌های زیست‌محیطی و ترافیکی دچار آسیب‌های قلبی و مغزی شده‌اند و بسیاری فوت می‌کنند.

    وی ادامه داد: حدود ۲۰۰ روز نمایشگاه پرمخاطب در مرکز شهر تهران برگزار می‌ شود، همچنین حدود ۲۲۰ تا ۲۵۰ روز در سال، شهر تهران ترافیک دارد و به‌همین میزان نیز در این شهر آلودگی زیست‌ محیطی وجود دارد. بررسی این آمار‌ها نشان می‌ دهد، روز‌هایی که در تهران نمایشگاه برگزار می‌ شود، این شهر معضل آلودگی زیست محیطی هم دارد.

    قادری افزود: موضوع انتقال نمایشگاه‌ های پُرمخاطب از مرکز به خارج از شهر تهران به‌ مطالبه عمومی تبدیل شده است. با وجود اینکه از اول اسفند‌ماه سال ۱۳۹۸ تا پایان شهریور ۱۴۰۰ به‌دلیل شیوع کرونا برگزاری نمایشگاه در مجموعه نمایشگاهی شهر آفتاب ممنوع بوده، اما در سال‌ هایی که مجاز به فعالیت بودیم، ۸۶ نمایشگاه و از نیمه مهر‌ماه سال ۱۴۰۰ نیز ۶ نمایشگاه در مجموعه نمایشگاهی شهر آفتاب برگزار شده است. حدود ۲۰ نمایشگاه دیگر نیز در برنامه مجموعه نمایشگاهی شهر آفتاب قرار دارد.

    مدیر‌عامل مجموعه نمایشگاهی شهر آفتاب با بیان این مطلب که مجموعه نمایشگاهی شهرآفتاب طرح بزرگی است، گفت: مجموعه شهر‌آفتاب نیازمند تکمیل و توسعه است، با این وجود آمادگی برگزاری بیشتر نمایشگاه‌های پرمخاطب شهر تهران را دارد.

    افزایش ۳۶ هزار متر به ظرفیت مجموعه نمایشگاهی شهر آفتاب

    وی افزود: برخلاف دیدگاه برخی درباره اینکه برخی می‌گویند، رسما و مکاتبه با وزارت «صمت» آمادگی برگزاری نمایشگاه‌های پُرمخاطب در مجموعه نمایشگاهی شهر آفتاب وجود دارد. در چند ماه آتی حدود ۳۶ هزار مترمربع به ظرفیت مجموعه نمایشگاهی شهر آفتاب اضافه خواهد شد. طبیعی است که نمایشگاه‌ها باید به مجموعه نمایشگاهی شهر آفتاب منتقل و در کنار برگزاری رویداد‌های نمایشگاهی، این مکان به‌عنوان یک طرح بزرگ تکمیل شود. اگر این انتقال انجام شود، هزینه‌های ناشی از آلودگی هوا به شهر تهران تحمیل نمی‌شود.   

    قادری، انتقال نمایشگاه‌‌ها به مجموعه نمایشگاهی شهر آفتاب را بسیار حائز اهمیت دانست و گفت: رونق مجموعه شهر آفتاب، متضمن انتقال نمایشگاه‌ها به این مکان است. افتتاح مجموعه نمایشگاهی شهر آفتاب با دو حاشیه همراه بود نخست توسعه و تکمیل این طرح که متاسفانه موضوع تکمیل این مجموعه طی سه‌چهار سال گذشته به حاشیه رفته است. بنابراین خواهش می‌کنم در بودجه سال ۱۴۰۱ شورای محترم شهر تهران و به‌ویژه کمیسیون بودجه تمهیداتی را برای تکمیل و توسعه طرح مجموعه نمایشگاهی شهر آفتاب  را در نظر داشته باشند.

     وی ادامه داد: انتظار برای درآمد‌زایی مجموعه نمایشگاهی شهر آفتاب به‌دلیل مقاومت برخی دستگاه‌ ها در برگزاری نمایشگاه در این مکان محقق نشده است. وجود متولیان متعدد در برگزاری نمایشگاه‌ ها در تهران، موجب نابسامانی در برگزاری نمایشگاه‌ ها شده است، در‌حالی‌که برگزاری نمایشگاه‌ ها در دنیا مدیریت شهری، متولی برگزاری نمایشگاه‌ ها است. بنابراین ضرورت دارد تا شورای شهر تهران به موضوع یکپارچگی و ساماندهی برگزاری نمایشگاه‌ ها ورود کند.

     قادری درباره مزیت‌ های انتقال نمایشگاه‌ ها به شهر‌آفتاب بیان کرد: براساس  بررسی های میدانی، جاذبه‌ های جدیدی در جنوب شهر تهران ایجاد خواهد شد و زمینه‌ ای برای کاهش فاصله طبقاتی است؛ علاوه‌بر این انتقال نمایشگاه‌ ها به مجموعه نمایشگاهی شهر آفتاب، تاثیرات اقتصادی براساس بررسی‌ های میدانی، با توجه به متراژ‌های نمایشگاهی برگزاری نمایشگاه‌ های داخلی و خارجی، ۱۰۰۰ میلیارد تومان درآمد پایدار عملیاتی برای مدیریت شهری تعریف خواهد شد که کمک قابل توجهی به  مدیریت شهری است.

     مدیر‌عامل مجموعه نمایشگاهی شهر آفتاب افزود: ارزش افزوده حاصل از سرمایه‌ گذاری تا کنون به بیش از ۴۰ هزارمیلیارد تومان سرآمد شده است؛ بنابراین اگر شهرداری تهران و مدیریت شهری ۱۵۰۰ میلیارد تومان برای ساخت فاز نخست مجموعه نمایشگاهی شهر آفتاب هزینه کرده است در حال حاضر ارزش افزوده این مکان، بیش از ۴۰ هزار میلیارد تومان است؛ بنابراین با هزینه ۵ هزار میلیارد تومان برای تکمیل شهر آفتاب از سوی مدیریت شهری با روش‌های مختلف، در آینده شاهد افزایش ارزش افزوده این مکان به ۱۰۰ هزار میلیارد تومان خواهیم  به‌عنوان دستاورد بزرگی برای شهرداری تهران خواهیم بود.

    سید‌جعفر تشکری هاشمی، رئیس کمیسیون عمران و حمل و نقل شورای اسلامی شهر تهران از اضافه شدن نماینده وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در کمیته بررسی برگزاری نمایشگاه‌های پایتخت خبر داد و گفت: این کمیته وظیفه دارد، موضوع امکان برگزاری نمایشگاه‌های کوچک که اختلالی در آمد‌وشد‌های‌ شهری ایجاد نمی‌کنند را بررسی کند.

    آقا‌میری به کمبود ۱۰۰ هزار متر مربع کمبود فضا در شهر‌آفتاب اشاره و این موضوع را یک نقص برای این مجموعه دانست.

    در ادامه این جلسه، ناصر امانی، رئیس کمیته منابع انسانی شورای اسلامی شهر تهران گفت: دولت در دوره گذشته، قانون انتقال نمایشگاه‌ها را تصویب کرده اما این موضوع اجرایی نشده است؛ بنابراین باید دید که ضمانت اجرایی این مصوبه چیست. از سوی دیگر ۵ هزار میلیارد تومان اعتبار برای تکمیل این مجموعه نیاز است اما سوال اینجاست که آیا ما توانایی تامین ۵هزار میلیارد را داریم یا خیر؟

    امانی افزود: با این شرایط، وضعیت اجرایی شدن این طرح نامشخص است؛ بنابراین درخواست دارم این طرح را به شکلی مصوب کنیم که کورسویی از امید برای اجرایی شدن آن وجود داشته باشد.

     نرگس معدنی‌پور، نیز درباره ضرورت سند چشم‌ انداز برای مجموعه نمایشگاهی شهر آفتاب تذکر داد.

     تشکری هاشمی، در پاسخ به تذکر اعضا درباره طرح انتقال نمایشگاه‌ها به مجموعه نمایشگاهی شهر آفتاب بیان کرد: برای تامین منابع مالی برای تکمیل این مجموعه، قرار است از سرمایه‌گذاران بخش خصوصی استفاده کنیم.

    بیشتر بخوانید: نهمین نمایشگاه کتاب دانشگاهی تا ۴ دی تمدید شد

     امانی نیز با اشاره به بندهای طرح انتقال نمایشگاه‌ها به شهر آفتاب مبنی بر ضرورت تکمیل غرفه‌های این مجموعه نمایشگاهی تا پایان سال ۱۴۰۱ گفت: شهرداری امکان این امر را ندارد و این بند باید اصلاح شود. برای بهره‌برداری نمایشگاه به ۵ هزار میلیارد تومان بودجه نیاز داریم، آیا امکان گنجاندن این عدد در بودجه ۱۴۰۱ وجود دارد؟ به فرض پیش‌بینی آیا امکان تامین و اختصاص آن به مجموعه نمایشگاهی شهر آفتاب هست؟ که بعد از تکمیل به بانک شهر واگذار کنیم؟ مصوبه باید به گونه‌ای باشد که به سرنوشت مصوبات قبلی دچار نشود.

     نادعلی در ادامه این جلسه درباره ضرورت توجه به تکمیل سالن‌های مجموعه شهر آفتاب گفت: در تبصره۱ تکمیل سالن‌های موقت و چادری که در نمایشگاه کتاب استفاده شد، اصلاح شود و تا پایان سال ۱۴۰۱ سالن‌های جدید احداث به‌عنوان تکلیف درج شود.

    مقاله قبلیرایزنی با مرکز علمی کاربردی شماره ۳۰ درباره امور آموزشی
    مقاله بعدیصفر تا صد طراحی یک کمپین بازاریابی موفق

    یک پاسخ بدهید

    لطفا نظر خود را وارد کنید
    لطفا نام خود را اینجا وارد کنید
    این سایت توسط reCAPTCHA و گوگل محافظت می‌شود حریم خصوصی و شرایط استفاده از خدمات اعمال.

    The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.