قیمت پشت جلد کتاب بر اساس نرخ ‌نامه تعیین شود

    0
    342
    قیمت پشت جلد کتاب

    مواجهه با برچسب به جای قیمت پشت جلد کتاب پذیرفته شده نیست

    افزایش قیمت نهاده ‌های تولید، تغییر قیمت کتاب را موجه می ‌کند اما شیوه، مبدا و اساس تغییر قیمت ‌ها مشخص نیست و در این شرایط، بی‌اعتمادی مخاطبان به بازار نشر و کتاب‌ فروشی‌ها، می‌تواند آسیب ‌های فراوانی به همراه داشته باشد. یکی از کتاب فروشان پیشنهاد تعیین قیمت پشت جلد کتاب را براساس تصویب یک نرخ نامه در این راستا موثر دانست.

    به گزارش چاپ و نشر آنلاین به نقل از ایبنا، در سال‌های اخیر، افزایش قیمت نهاده‌ های تولید باعث شده که قیمت کتاب‌ در نوبت‌های چاپ جدید، افزایش چشمگیری داشته باشد. اما از آنجایی که ممکن است یک کتاب ماه ‌ها و حتی سال‌ ها در کتاب ‌فروشی‌ ها یا انبار مراکز نشر باقی بماند، چسباندن برچسب‌های جدید قیمت به جای قیمت پشت جلد کتاب راهکاری‌ است که عموما از سوی ناشران و کتاب ‌فروشان اعمال می‌ شود.

     راهکاری که به گفته کتاب ‌فروشان، مواجه شدن با برچسب ‌های جدید قیمت برای مخاطبان و مشتریان به جای قیمت پشت جلد کتاب اتفاق پذیرفته ‌شده‌ای نیست و حس خوبی به آن‌ ندارند. این درحالی است که در برخی مقاطع زمانی، تغییر متوالی و چند باره‌های هزینه ‌ها و نهاده‌ های تولید، اعمال این راهکار و برچسب ‌زنی دوباره و دوباره قیمت کتاب را با مشکل مواجه می ‌کند.در چنین شرایطی؛ برخی از کتاب‌فروشان خواستار درج نشدن قیمت پشت جلد کتاب هستند. آن‌ها معتقدند عدم درج قیمت پشت جلد کتاب باعث می ‌شود قیمت‌ کتاب‌ ها متناسب با شرایط بازار در هر بازه زمانی تعیین شود.

    مسعود درودی، مدیر کتاب‌ فروشی دانشمند شهر سنندج از کتاب‌ فروشانی است که این روزها تغییر روند درج قیمت پشت جلد کتاب‌ها را مطالبه می‌کند. او درباره اینکه کتاب‌فروش و مشتری چگونه می ‌توانند از قیمت کتاب مطلع شوند، گفت: سایت ناشر می ‌تواند منبع خوبی برای اطلاع ‌رسانی درباره قیمت کتاب باشد. همچنین می‌ توان سامانه ‌ای تعریف کرد تا ناشران کتاب ‌ها و آخرین قیمت آن‌ ها را در آن سامانه بارگذاری کنند. در نهایت کتاب ‌فروش با تماس تلفنی، می ‌تواند جویای آخرین قیمت کتاب از ناشر شود و استعلام قیمت بگیرد.

    اواسط خرداد ۹۹ هومان حسن‌پور، رئیس اتحادیه ناشران و کتاب‌فروشان تهران در این رابطه گفت؛ ناشران حق دارند روی کتاب‌هاشان برچسب قیمت جدید بچسبانند، اما افزایش قیمت خودسرانه از سوی کتاب‌فروش، غیرقانونی است.

    درودی درباره برچسب زدن به کتاب برای به‌روز کردن قیمت آن بیان کرد: برچسب زدن بر کتاب، وجهه‌ جالبی ندارد؛ زیرا برای مشتری این شائبه پیش می‌ آید که کتاب ‌فروش به‌طور خودسر قیمت کتاب را تغییر داده‌ است. ملاک مخاطب آن چیزی است که در پشت جلد کتاب چاپ شده ‌است و آن عدد نباید تغییر کند. باید توجه داشت که ناشر می ‌تواند با برچسب، قیمت کتاب را تغییر بدهد و کتاب ‌فروشان نمی‌ توانند از این روش استفاده کنند.

    او ادامه داد: میان کتابفروشان، دودستگی به وجود آمده ‌است؛ برخی از همکاران، کتاب برچسب‌ خورده می‌فروشند اما برخی، کتاب‌های قدیمی را با همان قیمت پشت جلد عرضه می‌کنند. این تناقض برای مشتریان مشکل ‌ساز است؛ زیرا با دیدن قیمت ‌های متفاوت از یک کتاب، سردرگم می‌شوند. اگر راهی باشد تا همه کتاب ‌فروشان بتوانند از آخرین قیمت کتاب با خبر باشند، این مشکل و درگیری به وجود نمی ‌آید و در قیمت‌ گذاری، رویه ثابت و یکدستی ایجاد می‌ شود.

    بیشتر بخوانید: متوسط قیمت کتاب با وجود کاغذ یارانه ای کاهش نیافت

    درودی با بیان اینکه می‌توان جدولی برای تعیین قیمت کتاب براساس ویژگی‌هایش تعیین کرد، توضیح داد: می‌توان اقدامی مانند دفاتر کپی‌ و خدمات چاپ دیجیتال انجام داد. آن‌ها برای خود قوانینی دارند؛ مثلا اگر فردی بخواهد از یک صفحه ۱۰۰ کپی بگیرد، برای هر برگ کپی، بهای کمتری می‌پردازد و… همینطور می‌توان برای تعیین قیمت کتاب، جدولی بر اساس تعداد صفحه، نوع جلد (سخت-نرم)، قطع کتاب (رقعی، رحلی، جیبی یا …) تهیه کرد. در نهایت در ۱۰ تا ۱۵ خانه جدول می‌توان این موارد را تعیین کرد.

    او افزود: کتاب‌فروش بر اساس جدولی که در اختیارش قرار می‌گیرد، می‌تواند قیمت را تعیین کند؛ مانند کاری که طلا فروش انجام می ‌دهد. ناشر هم می‌تواند قیمت پشت جلد کتاب را چاپ نکند و قیمت روز را بر اساس قیمت هزینه‌های مختلف (زینک، کاغذ، صحافی و …) محاسبه کند.

    مقاله قبلیرئیس انجمن پیشکسوتان صنعت چاپ با وزیر ارشاد دیدار کرد
    مقاله بعدی۶ گام سم زدایی دیجیتالی یا کاهش اعتیاد به تکنولوژی

    یک پاسخ بدهید

    لطفا نظر خود را وارد کنید
    لطفا نام خود را اینجا وارد کنید
    این سایت توسط reCAPTCHA و گوگل محافظت می‌شود حریم خصوصی و شرایط استفاده از خدمات اعمال.

    The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.