رفیع احمدجواهری با اشاره رشد دو برابری هزینههای فنی تولید کتاب از تاثیر ۶۰ درصدی افزایش قیمت هزینههای لیتوگرافی، چاپ و صحافی انتقاد کرد و آن را به نفع صنعت نشر ندانست.
به گزارش چاپ و نشر آنلاین به نقل از ایبنا، رفیع احمدجواهری مدیر انتشارات ابوعطا و عضو هیات مدیره اتحادیه ناشران و کتابفروشان تهران، با اشاره به وضعیت کنونی صنعت نشر و هزینههای تولید کتاب گفت: غیر از دغدغههایی که از ابتدای سال جاری در زمینه تامین کاغذ و هزینههای سرسامآور آن داشتیم؛ بحث هزینه تولید نیز به مشکلات و دغدغههای فعالان حوزه نشر اضافه شده است.
وی ادامه داد: از ابتدای سال زمانی که میخواهیم یک کتاب چاپ کنیم، هر بار قیمت گرفتهایم قیمتها بالاتر رفته و تا دو برابر سال قبل رسیده است. اگرچه قبول داریم که هزینهها نیز برای فعالان حوزه لیتوگرافی، چاپ و صحافی هم افزایش داشته اما این موضوع شرایط کار را برای نشر کشور سخت میکند.
بیشتر بخوانید:
افزایش قیمت کاغذ و تاثیر آن بر صنعت نشر
حذف ارز تخصیصی دولت به ناشران و ورشکستگی صنعت نشر
افزایش مشکلات صنعت نشر ایران با تعطیلی کتابفروشی ها
هزینه های تولید کتاب
جواهری گفت: اگر هزینههای فنی تولید کتاب را حدود ۳۰ درصد در نظر بگیریم، این میزان به اضافه سایر عوامل مختلف در این حوزه در قیمت پشت جلد کتاب حدود ۶۰ درصد تاثیر دارد و کتابی که تا سال گذشته ۲۰۰ هزار تومان بود امسال حدود ۳۵۰ هزار تومان قیمت میخورد.
وی با اشاره به کمبود نقدینگی در میان ناشران و تاثیر آن بر روند فعالیتشان گفت: اکنون که این هزینهها رشد دو و نیم برابری داشته است اما سرمایه ناشر رشدی نداشته. ناشر در شرایط موجود اگر بخواهد یک کتاب جدید تولید کند، باید سرمایه خود را افزایش دهد که با توجه به وضعیت کنونی صنعت نشر این کار برای ناشران خیلی سخت است.
جواهری تاکید کرد: اگر این روند ادامه داشته باشد، ممکن است حرف مربی فوتبال کشور در برنامه تلویزیونی در آینده نزدیک به واقعیت نزدیک شود و به دلیل شرایط اقتصادی ناشران نتوانند کتاب چاپ کنند و به تبع آن نویسندگان نیز بیکار شوند و کتابی ننویسند!