مدیر مسئول انجمن ناشران آموزشی با اذعان به حال نه چندان خوب حوزه کتاب گفت: یارانه کتاب را باید از روی کتابها برداشت و روی طرح فصلی و نمایشگاههای کتاب گذاشت و در این شرایط هر کس کتابی را که دوست دارد میخرد.
به گزارش چاپ و نشر آنلاین به نقل از فارس – امین آصفی مدیر مسئول انجمن ناشران آموزشی در برنامه «گفت وگوی فرهنگی» رادیو گفت وگو، در مورد چالش های وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در حوزه کتاب با اذعان به حال نه چندان خوب حوزه کتاب گفت: استقبالی از کتاب نمی شود و مراجعه به آن کم شده، همچنین ناشران نیز حال خوبی نسبت به تولید و بهره برداری از کتاب ندارند.
* امید چندانی نسبت به خرید کتاب وجود ندارد
وی با بیان اینکه مدیریت صحیح می تواند کارها را به سامان کند، افزود: در ۲ سال اخیر اوضاع اقتصادی برای ناشران و مصرف کنندگان بد بوده و با افزایش قیمت کتاب، امید چندانی نسبت به خرید کتاب وجود ندارد.
این نویسنده با اشاره به آسیب های کرونا به حوزه کتاب بیان کرد: طرح های فصلی بودجه کمی دارند و همچنین برخی کتاب ها را از این طرح مستثنی می کنند، در دوران کرونا نمایشگاه ها به حاشیه رفت و حتی برای نمایشگاه سال بعد تا کنون فکری نشده است.
بیشتر بخوانید:
ساماندهی بازار فروش کتاب و یکپارچه سازی کشور
* یارانه کتاب، خریدار کتاب را ترغیب می کند
آصفی در ادامه با تاکید بر اینکه یارانه کتاب را باید از روی کتاب ها برداشت و روی طرح فصلی و نمایشگاه های کتاب گذاشت و در این شرایط هر کس کتابی را که دوست دارد می خرد و آن را قطعا مطالعه می کند، عنوان کرد: یارانه کتاب به چرخه نشر و ناشر کمک می کند و خریدار نسبت به خرید کتاب ترغیب می شود.
* ارشاد یا کاغذ ندهد یا اگر می دهد نظارت کند
مدیر مسئول انجمن ناشران آموزشی کشور همچنین عنوان کرد: تخصیص کاغذ می تواند حال حوزه نشر را خوب کند و لذا اگر وزارت ارشاد می خواهد کاغذ رایانه ای را ادامه داهد باید با قوت و شدت این کار را انجام دهد و روی آن نظارت کامل داشته باشد تا قیمت کتاب پایین آید و کمک حال ناشر و خریدار باشد.