تضاد بین عناوین و شمارگان کتاب های چاپ امسال

    0
    93
    15 هزار تن کاغذ

    روند انتشار کتاب امسال به دلیل شیوع ویروس کرونا دچار تغییراتی شد و پارادوکس‌ هایی در زمینه عناوین و شمارگان کتاب دیده می ‌شود.

    به گزارش چاپ و نشر آنلاین، بر اساس آمار موسسه خانه کتاب ۱۱ هزار و ۴۳۶ عنوان کتاب در سه ماهه نخست امسال منتشر شد از این میزان ۷ هزار و ۸۹۴ عنوان کتاب تالیفی و ۳ هزار و ۵۴۲ عنوان ترجمه بودند، تعداد عناوین منتشر شده در سه ماهه نخست امسال نسبت به سال قبل کاهش یافته است میزان انتشار کتاب در سه ماهه نخست سال گذشته ۱۵ هزار و ۴۷۷ عنوان بود.

    نباید فراموش کرد که در سه ماهه نخست امسال در دو مقطع زمانی هیچ کتابی منتشر نشد یکی در فروردین ماه که  چاپخانه ‌ها به دلیل شیوع  کرونا ویروس تعطیل بود و دیگری در ۱۲ روز نخست خرداد ماه بود.

    ناشران تهرانی در سه ماهه نخست امسال ۹ هزار و ۱۰۶ عنوان و ناشران شهرستانی ۲ هزار و ۳۳۰ عنوان کتاب منتشر کردند؛ ۶ هزار و ۴۸۴ عنوان کتاب چاپ اولی و ۴ هزار و ۹۵۲ عنوان کتاب تجدید چاپ در این مدت روانه بازار نشر شد.

    از ۱۲ خرداد ماه تا ۳۱ خرداد تعداد ۶۳۶ عنوان کتاب منتشر شد از این تعداد ۴۱۴ عنوان کتاب تالیفی و ۲۲۱ عنوان ترجمه بود. شمارگان کتاب در این مدت به ۱۱۴ میلیون و ۳۵۰ هزار و ۸۹۵ جلد رسید درحالی که تیراژ کتاب در سه ماهه نخست سال گذشته ۱۷ میلیون و ۳۵۰ هزار و ۸۹۵ جلد بود.

    این آمار رشد ۶ و نیم برابری شمارگان کتاب را نشان می‌ دهد. مطمئنا افزایش شمارگان کتاب در تمام موضوعات رخ نداده است متوسط شمارگان کتاب در موضوعاتی از جمله کودک و نوجوان، کمک آموزشی، دین، تاریخ و جغرافیا و فلسفه بیشتر از موضوعات دیگر بود.

    بیشترین میزان رشد شمارگان کتاب در بخش کودک و نوجوان اتفاق افتاد. در سه ماهه نخست امسال متوسط شمارگان کتاب به ۵۴ هزار و ۳۷۰ عنوان رسید در حالی که در سه ماهه نخست سال گذشته متوسط شمارگان آن به هزار و ۵۶۸ عنوان می ‌رسید میزان عناوین منتشر شده در بخش کودک و نوجوان در سه ماهه نخست امسال نسبت به سال قبل کاهش یافته است در این بخش هزار و ۹۴۵ عنوان کتاب در سه ماهه نخست امسال منتشر شد که سال گذشته رقم آن به ۲ هزار و ۵۲۲ عنوان می‌رسید.

    با وجود اینکه بیشترین کتاب‌ ها در سه ماهه نخست امسال با موضوع ادبیات منتشر شد. شمارگان کتاب در این بخش نسبت به سال قبل افزایش زیادی نداشته است شمارگان کتاب به طور متوسط در این بخش به ۸۸۰ جلد رسید در حالی که سال گذشته کتاب‌ های حوزه ادبیات به طور متوسط با شمارگان ۸۷۱ جلد منتشر شده بود. میزان انتشار کتاب هم در این بخش نسبت به سال قبل افزایش نیافته است و با کاهش عناوین منتشر شده در حوزه ادبیات روبه رو بودیم.

    امسال هم مانند سال قبل شاهد کاهش عناوین کتاب ‌های منتشر شده هستیم. نمی ‌توان گفت این کاهش عناوین کتاب‌های منتشر شده صنعت نشر را به سمت حرفه ای‌تر شدن پیش می ‌برد یا بالعکس باعث می ‌شود حرفه ای‌ ها از انتشار کتاب دست بکشند. برخی مسائل از جمله هزینه‌ های انتشار کتاب و میزان استقبال مردم از کتاب در این امر بی تاثیر نبود. امروزه نبود مخاطب و استقبال نکردن مردم از کتاب بیش از هزینه‌ های انتشار آن در کاهش تعداد عناوین منتشر شده تاثیرگذار است.

    باید برای بازار صنعت نشر که چند سالی است در حالت رکود به سر می برد چاره ‌ای اندیشید. یا از این صنعت حمایت ویژه‌ ای کرد یا اینکه با کاهش مشکلات اقتصادی مردم، زمینه ‌ای برای کتابخوانی آنها فراهم کرد. مشکلات اقتصادی مردم در این سال‌ ها باعث شده است میزان خرید کتاب کاهش پیدا کند و صنعت نشر با کاهش تیراژ کتاب در برخی سال ‌ها و کاهش عناوین منتشر شده در سال‌ های اخیر مواجه شود.

    بیشتر بخوانید: قصه تلخ به محاق رفتن کتاب

    مقاله قبلیتعلیق کارت های بازرگانی با بازگشت ارزی صفر
    مقاله بعدیطرح حمایتی وزارت ارشاد در قبال عدم برگزاری نمایشگاه کتاب

    یک پاسخ بدهید

    لطفا نظر خود را وارد کنید
    لطفا نام خود را اینجا وارد کنید
    این سایت توسط reCAPTCHA و گوگل محافظت می‌شود حریم خصوصی و شرایط استفاده از خدمات اعمال.

    The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.