لایحه بودجه سال ۱۴۰۱و یارانه حمایت برای تامین کاغذ
یزدیخواه، ضمن اعلام اتمام بررسی کلیات لایحه بودجه سال ۱۴۰۱ و پشتیبانی مجلس از فعالیتهای حمایتی وزارت فرهنگ در حوزه کتاب و کتابخوانی، تعریف بودجه «یارانه مطالعه» با هدف توسعه کتابخوانی در آینده نزدیک را بعید دانست.
به گزارش چاپ و نشر آنلاین به نقل از ایبنا سیدعلی یزدی خواه، عضو کمیسیون تلفیق لایحه بودجه سال ۱۴۰۱ درباره بودجه فرهنگی لایحه بودجه سال ۱۴۰۱ و یارانه حمایت برای تامین کاغذ بیان کرد: بررسی کلیات لایحه بودجه سال ۱۴۰۱ در کمیسیون تلفیق مجلس شورای اسلامی به پایان رسیده است؛ اما نمایندگان هنوز به رقم دقیق اعلامی دولت برای یارانه کاغذ نپرداخته اند.
وی با تاکید برحمایت دولت برای تامین کاغذ افزود: بهعنوان عضو کمیسیون فرهنگی مجلس شورای اسلامی از تخصیص اعتبار برای تامین کاغذ استقبال می کنم. بخش قابل توجه هزینه های تمام شده فعالان حوزه رسانه و مطبوعات، صرف تامین کاغذ می شود؛ بنابراین از هرگونه حمایت وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی از تولیدکنندگان کتاب و نشریات پشتیبانی می کنیم.
یزدیخواه درباره چشم انداز تصمیم گیران در مجلس شورای اسلامی برای تعریف «یارانه مطالعه» با هدف توسعه کتابخوانی گفت: سرانه مطالعه در کشور علاوه بر اینکه بسیار پایین است، بسیار متفرق نیز است. بهعبارت دیگر؛ افراد هرچند متون منتشر شده در فضای مجازی را مطالعه می کنند، اما این مطالب، عمق و انسجام کمی دارد.
وی افزود: اگر مردم اهل مطالعه باشند، می توان امیدوار بود در زمینه علم و دانش نیز پیشرفت داشته باشیم. هرچند بعید می دانم در آینده نزدیک، یارانه مطالعه برای افزایش سرانه مطالعه اختصاص یابد، اما حمایت از نهادهای فرهنگی، شاخصهای فرهنگی و فعالیتهای فرهنگی، زمینه ای برای افزایش سرانه مطالعه خواهد شد.
عضو کمیسیون فرهنگی مجلس شورای اسلامی در پاسخ به این پرسش که آیا با تصویب بودجه ۱۴۰۱ در حوزه فرهنگ، فعالان فرهنگی می توانند به توسعه «اقتصاد فرهنگ» امیدوار باشند، گفت: دولت در قالب لایحه بودجه سال ۱۴۰۱ و یارانه حمایت برای تامین کاغذ پیشنهاد کرد دستگاه های دولتی بتوانند تا سقف ۲ درصد از بودجه های جاری خود را -به جز فصل یک و فصل ۶ که ماهیت حقوقی دارند- در زمینه های فرهنگی ازجمله کتابخوانی هزینه کنند.
یزدی خواه با بیان اینکه تلاش شد، تخصیص تا ۲ درصد بودجه دستگاه های دولتی به مباحث فرهنگی، قید مکلف به تصویب برسد ادامه داد: تخصیص تا ۲ درصد بودجه دستگاه های دولتی به حوزه فرهنگ، مبلغ قابل اعتنایی است؛ بنابراین در مجلس شورای اسلامی تلاش شد «مجاز» به قید «تکلیف» تغییر پیدا کند، اما در کمیسیون تلیفق رای نیاورد.
وی افزود: ازجمله افرادی که درباره این موضوع بحث و تاکید داشت من بودم اما بههرحال دستگاه های دولتی، مجازند تا ۲ درصد از بودجههای جاری خود را به مباحث فرهنگی اختصاص دهند که امیدواریم محقق شود و به توسعه اقتصاد فرهنگ کمک کنند.
بیشتر بخوانید: ناشران خواستار ثبات قیمت و نظارت بر یارانه کاغذ
براساس لایحه بودجه سال ۱۴۰۱ و یارانه حمایت برای تامین کاغذ در سال آینده دستگاههای اجرایی مجازند تا دو درصد (۲%) از بودجه هزینهای خود را به تولیدات فرهنگی قرآنی، نمایشی، مطبوعاتی، رسانهای نوین، نشر و کتاب و گردشگری اختصاص دهند.
طبق بند ز تبصره ۹ (آموزش، پژوهش و فرهنگ) ماده واحده لایحه بودجه پیشنهادی دولت، دستگاه های اجرایی مندرج در این قانون و پیوست های آن مجازند تا دو درصد (۲%) از بودجه هزینهای خود را برای همافزایی و ارتقای فعالیتها و تولیدات فرهنگی از قبیل موضوعات قرآنی، نمایشی، مطبوعاتی، رسانه ای نوین، نشر و کتاب و گردشگری اختصاص دهند.
آییننامه اجرایی این بند ازسوی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی تهیه و به تصویب هیأت وزیران میرسد.