ادامه دار بودن سیاست توزیع کاغذ دولتی

    گفت و گو با احد رضایی، مدیر انتشارات ویژه نشر

    0
    70
    توزیع کاغذ دولتی

    به گفته مدیر انتشارات ویژه‌ نشر معتقد است؛ بهتر است سیاست توزیع کاغذ دولتی برای اهالی نشر ادامه داشته باشد؛ زیرا در غیر این‌صورت همین تاثیر کمی هم که در قیمت کتاب دارد از دست می‌دهد و مشخص نیست ناشران با چه مشکلی روبه‌رو خواهند شد.

    به گزارش چاپ و نشر آنلاین به نقل از ایبنا؛ احد رضایی، مدیر انتشارات ویژه نشر با اشاره به تاثیرات توزیع کاغذ دولتی در صنعت نشر گفت: هزینه ‌های تولید کتاب به حدی بالا رفته است که قیمت کاغذ را می‌ بلعد، به عنوان مثال هزینه تامین زینک خیلی بالا است و بهای خدمات چاپ و سایر هزینه ‌های مدیریتی مثل ویراستاری، حروف چینی و … در کنار هم افزایش داشته است.

     وی ادامه داد:‌ نگاهی به کل هزینه ‌های تولید یک کتاب نشان می ‌دهد که کاغذ حداکثر ۳۰ درصد در هزینه تولید تاثیر دارد و در کنار آن هزینه ‌های دیگر رشد داشته است. مدت ‌ها است قیمت کاغذ در بازار رشد زیادی نداشته اما بالا بودن قیمت‌ های سایر اقلام، کاهش قیمت کاغذ را تحت ‌الشعاع قرار داده و در قیمت تمام شده کتاب چندان مشخص نیست.

    توزیع کاغذ دولتی

     رضایی با اشاره به کاهش تیراژ کتاب ‌ها در این مدت توضیح داد: به دلیل خواب سرمایه و عدم فروش کتاب‌ ها به شکل سابق ناشران طی یک ‌سال اخیر به‌دنبال شیوع بیماری کرونا تیراژ کتاب ‌های خود را کاهش داده‌اند و وقتی تیراژ کم باشد هزینه‌ های سرباری و مدیریتی در قیمت کتاب بیشتر دیده می‌شود.

     وی با بیان اینکه تفاوت کاغذ آزاد و دولتی در بازار بسیار زیاد است، عنوان کرد: بهتر است سیاست توزیع کاغذ دولتی برای اهالی نشر ادامه داشته باشد؛ زیرا در غیر این‌صورت همین تاثیر کمی هم که در قیمت کتاب دارد از دست می‌دهد و مشخص نیست ناشران با چه مشکلی روبه‌رو خواهند شد.

    بیشتر بخوانید:

    ارشاد در پی تامین کاغذ دولتی برای ناشران

    حس امنیت روانی ناشران با توزیع کاغذ دولتی

    کنترل بازار کاغذ با توزیع کاغذ دولتی

     رضایی همچنین با طرح این موضوع که به عنوان یک ناشر مشکلی در زمینه دریافت کاغذ نداشتم، گفت: هر بار نیاز داشتیم به اندازه نیازمان به ما کاغذ داده‌اند اما معتقدم باید تنوع کاغذها بیشتر باشد؛ یعنی گراماژهای مختلف برای ناشران آورده شود تا بر اساس نیازشان انتخاب کنند از سوی دیگر انواع دیگر کاغذ و مقوا نیز برای ناشران در نظر گرفته شود تا بتوانند کتاب‌های خود را تولید کنند.

     به گفته وی، کاغذ گلاسه برای کتاب کودک یا مقوا برای جلد کتاب از جمله ملزوماتی است که ناشران برای تهیه آن دچار مشکل هستند و بهای آن‌ها در قیمت نهایی کتاب لحاظ می‌شود و بالا بودن و در دسترس نبودن این اقلام اغلب این انتظار که چون کاغذ دولتی توزیع می‌شود قیمت کتاب باید پایین باشد برآورده نمی‌شود.

    مقاله قبلیاستفاده از کاغذهای باطله برای تهیه مقوا
    مقاله بعدیارزیابی وضعیت برند در شبکه های اجتماعی

    یک پاسخ بدهید

    لطفا نظر خود را وارد کنید
    لطفا نام خود را اینجا وارد کنید
    این سایت توسط reCAPTCHA و گوگل محافظت می‌شود حریم خصوصی و شرایط استفاده از خدمات اعمال.

    The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.