«سعید کوروشزاده» پیشکسوت صحافی گرگان و مدیر صحافی کوروش، که در نمایشگاه هشتم قرآن و عترت استان گلستان میز صحافی را برپا کرده است، گفت: در مواجه با فردی که به نادرستی قرآن و کتاب را صحافی کرده بود، در من انگیزه ای پدید آمد که شغل صحافی را انتخاب کنم.
به گزارش چاپ و نشر آنلاین به نقل از روابط عمومی اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی گلستان، بخشی از هشتمین نمایشگاه قرآن و عترت استان گلستان که شامگاه چهارشنبه با شعار می خوانمت آغاز به کار کرد به غرفه صحافی به مدیریت سعید کوروش زاده، پیشکسوت صحافی گرگان و مدیر صحافی کوروش اختصاص دارد.
کوروش زاده نمونه آثار صحافی شده قرآنی و ادعیه توسط وی در آن به نمایش در آمده و او در این نمایشگاه سفارش کار نیز میپذیرد.
خاطرات «سعید کوروشزاده» پیشکسوت صحافی گرگان
در حاشیه این نمایشگاه این پیشکسوت صحافی گرگان گفت: از کودکی و دوران تحصیل، سالها در کتابفروشی پدرم کار میکردم تا اینکه یکبار کسی که در چاپخانهای کار میکرد، آمد و گفت که کار تعمیر و بهنوعی صحافی قرآن و کتاب و … را انجام میدهد.
وی افزود: ما هم چند جلد قرآن به او دادیم که تعمیر کند. وقتی یکی از آنها را که آورد که بنا بود دوخت انجام دهد، یکمرتبه مشاهده کردم که عطف آن را سه سوراخ کرده به ضخامت مداد و با نخهای کفاشی آن را بهاصطلاح تعمیر کرده است. من به او گله کردم که این چه وضعش هست و آن فرد گفت تعمیر به این شکل است و نمیتوان کاری کرد.
کوروش زاده ادامه داد: گفتم بنده صحاف نیستم اما کتابفروشم و معتقدم صحافی، اینگونه نیست. اما آن فرد سماجت میکرد که کتابش ضخیم است و او مجبور شده برای تعمیر آن از دریل شماره شش استفاده کند. خلاصه اینکه این اتفاق منجر شد که بهصورت آزمونوخطا از ابتدای دهه شصت تا به امروز این فن و هنر را بهعنوان شغلم انتخاب کنم.
وی افزود: متأسفانه بهخصوص در شهرستان اصلاً برای صحافی که هنر و کار دست است، ارزش قائل نمیشوند؛ مثلاً فردی میآید و میگوید قرآنش را به قیمت ۶۰ هزار تومان تهیه کرده و وقتی قیمتی را برای صحافی اعلام میکنم، نمیپذیرد و میگوید گران است؛ درحالیکه میدانیم مثلاً نشر قرآن بر اساس سوبسیدی است و کار با دستگاه در تیراژ بالا انجام شده اما کار من با دست است و سختیها و ظرافتهای خاص خودش را دارد. من مثلاً برای صحافی، مقوای کارم را از مغازهدار و با چند واسطه میخرم اما ناشر بهصورت عمده میخرد و انبار میکند و خب این مسئله تفاوت قیمت ایجاد میکند.
این پیشکسوت صحافی گرگان در بخش دیگری از سخنانش اظهار کرد: متأسفانه حتی در تهران بسیاری که در این حرفه فعالیت دارند، شاگردی نکردهاند و بلد نیستند، مثلاً همین طلاکوب کردن واقعاً تخصص میخواهد و یا درست کردن عطف کتاب بهگونهای که وقتی صفحات نخستین را وقتی ورق میزنی، دیگر صفحات اصطلاحاً بلند نشوند، درمجموع صحافی علیرغم ظاهر سادهاش، ظرافتهای خاصی را میطلبد.
بیشتر بخوانید: در رثای حسینعلی متین رضا؛ پیشکسوت و استاد صحافی ایران
گفتنی است، هشتمین نمایشگاه قرآن و عترت استان گلستان با شعار «میخوانمت» از ساعت ۱۸.۳۰ تا ۲۳ با غرفههای مختلف و متنوع قرآنی همچون کتاب، هنرهای تجسمی، بازی و سرگرمی، کرسیهای تلاوت، کارگاههای سبک زندگی پذیرای علاقهمندان است.
پیشکسوت صحافی گرگان