نویسنده و پژوهشگر گفت: گرانی کاغذ را عاملی برای پایین بودن تیراژ چاپ کتاب عنوان و تصریح کرد: گرانی کاغذ دست ناشران را برای چاپ کتاب در تیراژ حداقلی میبندد و این مشکل به نویسنده سرایت میکند.
به گزارش چاپ و نشر آنلاین به نقل از دیار آفتاب؛ اعظم عسگری نویسنده و پژوهشگر فضای مجازی را دشمن کتاب و کتابخوانی معرفی و تصریح کرد: این روزها نرمافزارهای در دسترس، کار نویسندگان را سخت میکند و مردم کمتر از آثار چاپی و کتاب استقبال میکنند.
این نویسنده، رسانهها را عاملی برای معرفی نویسنده و کتابها عنوان کرد و ادامه داد: رسانهها میتوانند با معرفی آثار هنرمندان و نویسندگان شهرستان، تاثیر بسزایی در حمایت از آن ها و کتاب هایشان داشته باشند. بسیاری از آثاری که با اقبال عمومی روبرو میشوند، تحت تأثیر افکار سازی توسط رسانههای رسمی با چنین اقبالی مواجهند.
وی ادامه داد: ممکن است این گونه آثار ارزش ادبی هم داشته باشند، اما از آنجا که چنین فضایی برای همه نویسندگان و شاعران وجود ندارد، شرایط برابر در اختیار همه پدید آورندگان کتاب قرار نمیگیرد و این عین بیعدالتی است. پایین بودن تیراژ چاپ کتاب
عسگری مهمترین مسئلهای که یک نویسنده با آن روبرو است را این گونه عنوان کرد: بیش از نوشتن اثر، چاپ آن مهم است. خصوصا برای کسانی که نوقلم هستند، چاپ کتاب یک مسئله پیچیده است. آن ها باید کانالها یا به تعبیر برخی نویسندگان بزرگ «مافیایی» را داشته باشند. ناشران هم در برابر محتوای کتاب، سلیقهای عمل میکنند، چون تفکری دوقطبی در بین ناشران به وجود آمده و نویسنده از هر موردی که بخواهد بنویسد باید خودش را کانالیزه و ذهنش را مدیریت کند.
این نویسنده سرانه مطالعه در کشور را محدود دانست و بیان کرد: سرانه مطالعه در کشور بسیار محدود و این امر در رکود بازار نشر اثری مستقیم دارد؛ از سوی دیگر تبلیغات لازم برای مطالعه کتاب انجام نمیشود رسانههای ما عموما به تبلیغ کالاهای تجاری پرداخته و کاری در جهت ترویج کتاب ندارند که این یک معضل بوده و در ادامه، این روند مطالعه نیز جایگاه خود را به دست نمیآورد.
وی مشکل دیگر برای نویسندگان را فروش آن عنوان و ادامه داد: چالشی که بعد از نشر کتاب، خود را نشان میدهد، نویسنده بعد از پیمودن مسیر سخت چاپ کتاب، باید آثار چاپ شده را به دست گرفته، خانه به خانه، کوچه به کوچه و شهر به شهر برده تا اثر را معرفی کنند، بلکه خریداری پیدا کند.
عسگری حمایت از نویسندگان در تفرش را بیان و ادامه داد: حمایتها از اهل قلم در شهرستان آنقدر کم است که پرداختن به این موضوع، خود چند عنوان کتاب میشود. در این شرایط اهل قلم فقط حمایت میخواهند و بس؛ اما وقتی که دست وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی به عنوان حامی آنها کوتاه و بسته است، نیاز به ورود دستگاهها و نهادهای دیگر برای حمایت از آنها جدیتر میشود تا جوهر قلم نویسندگان از سردی بیتوجهی خشک نشود. پایین بودن تیراژ چاپ کتاب
گرانی کاغذ و مشکل پایین بودن تیراژ چاپ کتاب
این نویسنده گرانی کاغذ را عاملی برای پایین بودن تیراژ چاپ کتاب عنوان و تصریح کرد: مصرف کنندگان آثار نویسندگان، مردم هستند و وقتی مردم نتوانند کتاب بخرند، نویسندگان هم مخاطبان عام خودشان را از دست خواهند داد. گرانی کاغذ دست ناشران را برای چاپ کتاب در تیراژ حداقلی میبندد و این مشکل به نویسنده سرایت میکند.
وی به روز نبودن کتابخانهها را یکی از عوامل بیعلاقگی مردم به کتابخوانی عنوان و افزود: مسئولین فرهنگی باید کتابخانهها را که تنها منبع مطالعه قشر کم درآمد جامعه است، به روز کنند؛ یعنی خرید کتابهای تازه منتشر شده توسط ارشاد و نهاد کتابخانهها و ارسال به کتابخانههای اقصی نقاط کشور که علاوه بر حمایت از ناشرین و نویسندگان، باعث کشیده شدن قشری از علاقمندان کتاب، بهخصوص خوانندگان رمان و داستان به کتابخانههاست.
بیشتر بخوانید: بررسی وضعیت بازار مواد اولیه صنعت چاپ و نشر
عسگری تصریح کرد: اهمیت دادن به نویسندگان و نویسندگی سبب پیشرفت جامعه میشود. توجه به نویسنده و نویسندگی یعنی توجه به کتابخوانی. تالیف کتابهای مفید و قابل اعتماد و موثر، تنها به وسیله نویسندگانی به مرحله اجرا درمی آید که به آنها اهمیت داده شود و استعدادهای آنها کشف و شکوفا شده است.
پایین بودن تیراژ چاپ کتاب