قیمت کتاب و بازار آشفته حوزه چاپ و نشر

    0
    50
    کتاب

    وقتی ناشران کاغذ مورد نیاز خود را از دو طریق دریافت می‌کنند و میزان کاغذ تخصیص داده شده دولتی به ناشران آن هم به میزان محدود جوابگوی نیاز این انتشاراتی‌ها نیست، ناشران بازار آزاد را بهانه افزایش کتاب‌های خود می‌کنند. قیمت کتاب دستخوش تغییرات فراوانی است.

    به گزارش چاپ و نشر آنلاین به نقل از خبرگزاری میزان- مدیر انتشارات کتابستان گفت: : عوامل متعددی در قیمت کتاب موثر هستند که از جمله این‌ها قیمت مواد اولیه تولید کتاب به شمار می‌رود لذا تنها کاغذ را نمی‌توان به عنوان عامل تعیین کننده قیمت کتاب در نظر گرفت، کالا‌هایی مانند زینک که کاربرد فراوانی در چاپ کتاب‌ دارد از سال گذشته تا ابتدای سال ۹۸ شاهد افزایش حدود ۳۰۰ درصدی قیمت شد اما با اینکه اخیرا با کاهش قیمت زینک مواجه شدیم ولی این میزان کاهش تاثیر ویژه‌ای بر افزایش ۳ برابری این کالا نداشته است.

    وی در همین راستا ادامه داد: تا این لحظه روند رویداد‌های اقتصادی برای دو کالای زینک و کاغذ همانند هم بوده. با این حال معتقدم پایین آمدن قیمت کاغذ به معنی جبران و یا بازگشت به شرایط مطلوب نیست، قیمت کاغذ در سال گذشته به طور ناگهانی حدود ۷ برابر شد و به حدود ۵۰۰ هزار تومان رسید، حال کاهش ۴۰ درصدی قیمت این کالا نسبت به افزایش ۷ برابری که داشته قابل توجیه و ارزیابی نیست.

    مدیر انتشارات کتابستان با تاکید بر اینکه افزایش قیمت‌ مواد اولیه تولید کتاب بر کاهش قیمت‌ها همچنان غلبه می‌کند، بیان کرد: باز هم تاکید می‌کنم کاهش قیمت کتاب تنها در کاهش قیمت کاغذ خلاصه نمی‌شود بلکه سایر گزینه‌های مورد نیاز اولیه برای تولید نیز با افزایش روبرو شده‌اند. این افزایش بی‌رویه قیمت‌ها در مواد اولیه تولید کتاب مشکلات زیادی را برای تولید کننده و مصرف کننده ایجاد کرد و با این شرایط نمی‌توان انتظار داشت که قیمت کتاب تا حد زیادی کاهش پیدا کند.

    وی پیرامون تنوع قیمت کاغذ در بازار اظهار کرد: اکنون در بازار کاغذ دو نوع قیمت وجود دارد، کاغذ دولتی که از سوی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی توزیع می‌شود که برای هر بند ۱۳۰ تومان است در حالی که قیمت کاغذ بازار آزاد برای هر بند به تازگی به حدود ۲۴۰ تومان رسیده است.

    حقی اظهار کرد: وقتی ناشران کاغذ مورد نیاز خود را از دو طریق دریافت می‌کنند و میزان کاغذ تخصیص داده شده دولتی به ناشران آن هم به میزان محدود جوابگوی نیاز این انتشاراتی‌ها نیست، در نتیجه هر ناشر مجبور می‌شود نیاز خود را از طریق بازار آزاد تامین می‌کند. در این شرایط بهانه‌ای برای ناشران ایجاد می‌شود که معیار قیمت کالای تولید شده خود را بر اساس قیمت بازار آزاد بیان کند.

    وی در پایان با ارائه پیشنهادی خاطرنشان کرد: با وجود شرایط پیش آمده فشار اصلی بر روی مصرف کننده نهایی یعنی مخاطب کتاب خواهد بود و همین امر دلزدگی مخاطب و کم شدن استقبال آن از کتاب را به همراه داشته است، من پیشنهاد می‌کنم برای ایجاد تعادل در بازار نشر، در گام اول نیاز ناشران به کاغذ و مواد اولیه را مورد بررسی قرار دهند و براساس آن مواد لازم برای ناشران را فراهم و در اختیار آنان بگذارند و در گام دوم نظارت قیمتی را چاشنی این تسهیلات کنند.

    قیمت کتاب معلول علت های فراوانی است. این مسئله از بالا رفتن قیمت زینک را در بر می گیرد تا مشکلات فراوانی که وارادت کاغذ و کمبود کاغذ برای بازار ایجاد کرده است. این عدم ثبات قیمت ها بر عملکرد ناشران و به تبع بر انتشار و قیمت کتاب اثر گذاشته است. نباید فراموش کرد که این مشکلات همه با هم باعث شده تا کتاب خوان ها و اهالی فرهنگ با مشکلات فراوانی مواجه شوند و خانواده ها نیز مطالعه کتاب را به فراموش بسپارند.

    مقاله قبلیقیمت کاغذ و گرانی ارز/ ناشران نگران نایابی کاغذ
    مقاله بعدیبنزین، تک نرخی شدن قیمت آن و اما و اگر ها

    یک پاسخ بدهید

    لطفا نظر خود را وارد کنید
    لطفا نام خود را اینجا وارد کنید
    این سایت توسط reCAPTCHA و گوگل محافظت می‌شود حریم خصوصی و شرایط استفاده از خدمات اعمال.

    The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.