نمایشگاه مجازی کتاب دائمی در مازندران

    گفت و گو با عباس زارع، مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان مازندران

    0
    85
    نمایشگاه مجازی کتاب دائمی

    مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان مازندران ضمن اشاره به دایر شدن نمایشگاه مجازی کتاب در این استان گفت: می‌ خواهیم نرم‌افزار را ارتقا دهیم و نمایشگاه مجازی کتاب دائمی در طول سال داشته باشیم.

    به گزارش چاپ و نشر آنلاین به نقل از ایبنا؛ عباس زارع، مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان مازندران درباره برگزاری نمایشگاه مجازی کتاب استان مازندران بیان کرد: همزمان با بیست ‌و هشتمین هفته کتاب جمهوری اسلامی ایران، مشارکت ناشران برتر استان و همکاری یکی از موسسات فرهنگی استان، زیرساختی را برای اجرای نمایشگاه و فروشگاه مجازی کتاب طراحی و آماده کردیم.

    زارع با تاکید بر نمایشگاه مجازی کتاب دائمی گفت: این نمایشگاه مختص هفته یا ماه خاصی نیست و به‌نوعی نمایشگاه و فروشگاه دائمی است. می‌خواهیم این نرم‌افزار را ارتقا دهیم و به نوعی نمایشگاه مجازی کتاب دائمی در طول سال داشته باشیم.

    نمایشگاه مجازی کتاب دائمی وی درباره تاثیر برگزاری نمایشگاه مجازی کتاب بر صنعت نشر، بیان کرد: اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی مازندران، هزینه حق عضویت انتشارات را تقبل کرده‌است و ناشران دیگر هزینه‌ای برای شرکت در نمایشگاه مجازی پرداخت نمی‌کنند. با راه‌اندازی نمایشگاه مجازی کتاب، ناشران دیگر به‌راحتی می‌توانند کتاب‌ها را به‌فروش برسانند؛ چراکه اگر نمایشگاه مجازی کتاب نبود، مراجعه‌ کمی برای فروش وجود داشت. 

     زارع عنوان کرد: نمایشگاه مجازی کتاب، مکانی برای نمایش و فروش کتاب‌های ناشران به‌صورت رایگان است. ناشران از فعالیت در نمایشگاه مجازی کتاب راضی هستند و فروش و استقبال هم نسبت به راه‌اندازی نمایشگاه مجازی کتاب مازندران مطلوب بوده‌است. قطعا با تبلیغات شهری این حضور و فعالیت پرشورتر خواهد شد و کتاب‌های بسیاری نیز به‌فروش خواهد رسید تا حمایتی از ناشران در شرایط کرونایی و آسیب‌های محتمل باشد.

     وی ادامه داد: کتاب‌های انتشارات با ۲۰درصد تخفیف در نمایشگاه مجازی کتاب استان عرضه شده‌است. از طرفی هم با سازمان پست هماهنگ کرده‌ایم که هزینه ارسال کتاب‌ ها به درب منزل مخاطبان نیم‌بها و خرید بالای ۱۰۰ هزار تومان رایگان باشد. اکثر ناشران برتر استان در نمایشگاه مجازی کتاب دائمی مشارکت کردند و کتاب‌هایشان را در معرض دید عموم قرار دادند.

     به گفته مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان مازندران، بیش از ۲۵ ناشر فعال مازندران در نمایشگاه مجازی کتاب استان شرکت کرده‌اند. بازدید از نمایشگاه مجازی کتاب استان بالا است؛ اما هنوز فروش به‌حالت مطلوب نرسیده‌است و مستلزم زمان است. نمایشگاه مجازی کتاب، اتفاقی تازه و ناشناخته است و باید میان مردم شناخته شود. حدود یک‌ماه است که نمایشگاه مجازی کتاب استان را افتتاح کردیم و در این مدت هم فروش کتاب از نمایشگاه قابل توجه بود.

     وی افزود: نرم افزار نمایشگاه مجازی کتاب استان بر اساس اسم ناشران و موضوع ‌بندی کتاب‌ها طراحی شده‌است. مراجعه‌کنندگان می‌توانند به‌راحتی به ناشر و کتاب‌های مدنظر دسترسی پیدا کنند.

     زارع درباره نقاط ضعف و قوت برگزاری نمایشگاه مجازی کتاب استان مازندران عنوان کرد: نقطه قوت این اقدام، بازارسازی است که برای انتشاراتی‌ها ایجاد شده‌است و عرضه و توزیع کتاب در استان مازندران به‌صورت مجازی و بدون هزینه برای ناشران باتوجه به وضعیت گرانی کتاب و کاغذ، کاهش میزان استقبال مردم از کتاب‌ها به‌صورت فیزیکی ایجاد شده‌است.

    نمایشگاه مجازی کتاب دائمی به‌گفته مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان مازندران، نمایشگاه مجازی کتاب استانی، فرصتی ایجاد کرد که با تخفیفی که از ناشران دریافت و از طرفی هم تسهیلاتی که ارسال رایگان کتاب‌های خریداران درنظر گرفته شد؛ شرایط استقبال و فروش کتاب مطلوب باشد و حمایت مناسبی از کتاب‌فروشی‌ها و ناشرانی که در شرایط کرونا دچار آسیب شدند، صورت بگیرد.

     وی عنوان کرد: از طرفی هم معایبش همین فروش مجازی برای جامعه ما به آن صورت روشن نشد و تبیین شده نیست. این هم مستلزم این است که متولیان حوزه فرهنگ بتواند تبلیغاتی در این زمینه داشته باشد تا برای مردم شناخته شده‌باشد. البته خودمان تلاش کرده‌ایم که از طریق رسانه‌های عمومی و مشارکت موسسات فرهنگی ایجاد کننده این بازار، استقبال مردم از نمایشگاه مجازی کتاب را بیشتر کنیم.

    مقاله قبلیرقابت ناسالم بسته بندی های محصولات ایرانی و خارجی
    مقاله بعدیصنعت چاپ؛ تلفیق هنر و فرهنگ

    یک پاسخ بدهید

    لطفا نظر خود را وارد کنید
    لطفا نام خود را اینجا وارد کنید
    این سایت توسط reCAPTCHA و گوگل محافظت می‌شود حریم خصوصی و شرایط استفاده از خدمات اعمال.

    The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.