اختتامیه جایزه کتاب سال با حضور رئیس جمهور کشور برگزار شد
اختتامیه سی و نهمین دوره جایزه کتاب سال جمهوری اسلامی ایران با حضور آیتالله سیدابراهیم رئیسی رئیس جمهور کشور کشور برگزار شد.
به گزارش چاپ و نشر آنلاین به نقل از ایبنا آئین اختتامیه سی و نهمین دوره جایزه کتاب سال جمهوری اسلامی ایران و بیست و نهمین دوره جایزه جهانی کتاب سال جمهوری اسلامی ایران، روز گذشته (سهشنبه ۲۴ اسفندماه ۱۴۰۰) با حضور سیدابراهیم رئیسی رئیس جمهور کشور ، محمدمهدی اسماعیلی، وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، محمدعلی زلفیگل، وزیر علوم، تحقیقات و فناوری، علیرضا مختارپور، رئیس مرکز اسناد و کتابخانه ملی ایران، جمعی از نمایندگان مجلس شورای اسلامی و اهالی فرهنگ در تالار وحدت برگزار شد.
رئیس جمهور کشور با بیان اینکه امروز کتاب و کتابخوانی نقش بسیار مهمی در تحلیل سیاسی و اقتصادی دارد و تاکید بر توجه نظام جمهوری اسلامی ایران به کتاب و کتابخوانی گفت: رویدادهایی مانند جایزه کتاب سال، اهمیت بیشتری پیدا می کند. در این روزها ابزارهای نوظهور، جایگاه خود را حفظ کرده است؛ به همین دلیل انتقال تجارب آسان تر شده است.
با تاکید بر ضرورت استفاده از کتاب بهعنوان پل ارتباطی بین تمدن ها، و ابزار شناخت شخصیت های تاریخی بیان کرد: اگر آثار سعدی، حافظ، ابوعلیسینا نبود، چگونه ممکن بود بتوانیم شناختی از آنها بهدست بیاوریم؟ شناخت فرهنگ و تمدن در راستای شناخت کتابها انجام می شود.
رئیسی با تاکید بر رعایت حق مالکیت فکری و معنوی آثار ادامه داد: باید توجه داشت کسی که کتاب را میخواند حقی دارد که کمتر به آن توجه شده است. بهخصوص باید به حق مخاطب های کودک و نوجوان توجه و از حقوق آن ها حمایت شود.
بیشتر بخوانید: خودکفایی در تولید کاغذ تا پایان ۱۴۰۱ در دستور کار است
وی با تاکید بر آزادی بیان و اندیشه در راستای انتشار کتاب افزود: در کتاب مقوله آزادی و عدالت در «بیان» هم موضوع مهمی است. البته هر سخنی را نمی توان بیان کرد. سخن باید منصفانه و با مبنای اساسی باشد. باید از زبان مردم سخن گفت و برای مردم حرف زد. در باب عدالت می توان کتابها نوشت. عدالت در تالیف باید بهعنوان یک محور مورد تاکید قرار بگیرد.
رئیس جمهور کشور ادامه داد: در این روزها بسیاری از افرادی که قلم خوبی دارند، در شرایط سختی بهسر میبرند، باید از آنها حمایت شود.