جلسه مشترک انجمن ناشران آموزشی و مسئولان وزارت ارشاد برگزار شد
معاون فرهنگی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در بازدید از انجمن ناشران آموزشی کشور با تاکید نگاه به انجمن ناشران آموزشی باید نگاهی مثبت و علمی باشدبر گفت: این آمادگی وجود دارد که با تعریف برند کیفیت علمی و کتب آموزشی این کار را به صورت فنی و اصولی پیش ببریم.
به گزارش چاپ و نشر آنلاین به نقل از ایبنا، جلسه مشترک مسئولان وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و انجمن فرهنگی ناشران آموزشی (سی ام بهمن) با حضور یاسر احمدوند معاون فرهنگی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی؛ محمد اللهیاری مدیرکل دفتر توسعه کتاب و کتابخوانی و جمعی از اعضای انجمن فرهنگی ناشران آموزشی در محل سالن جلسات انجمن فرهنگی ناشران آموزشی برگزار شد.
در این نشست، یاسر احمدوند، معاون فرهنگی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در سخنانی با اشاره به اینکه حرف های وزارت ارشاد و انجمن ناشران آموزشی حرف های مشترک برای پیشرفت صنعت نشر و آموزش کشور است، گفت: نگاه من به نشر آموزشی، نگاهی علمی آموزشی و ترویجکننده دانش است و نگاه موجود به ناشران آموزشی باید نگاهی مثبت و علمی باشد. در این راستا باید امور ترویجی با هدایت های خاص صورت پذیرد.
وی با اشاره به اینکه آماده ایم نسبت به برگزاری جشنواره و سمینار کتاب های علمی آموزشی با تعریف برند کیفیت علمی و کتب آموزشی این کار را به صورت فنی و اصولی پیش ببریم، بر تهیه مقدمات اولیه این جشنواره تاکید کرد و ادامه داد: وزارت ارشاد آماده حمایت و همکاری هرگونه کار کیفی برای آموزش و توسعه سواد خواندن و کتاب و کتابخوانی است.
احمدوند افزود: با توجه به سطح فعالیت ناشران آموزشی و موقعیت این ناشران، حمایت وزارت ارشاد از این قشر می تواند متفاوت از سایر ناشران باشد و با اصلاح آئین نامههای داخلی می توانیم نسبت به این مورد اقدامات مثبتی صورت افزایش دهیم.
وی همچنین درباره نمایشگاه بینالمللی کتاب در سال ۱۴۰۱ نیز گفت: فروش در نمایشگاه امسال با همه سال های قبل متفاوت خواهد بود و با توجه به کرونا محدودیت ها و شرایط خاص و جدیدی اعمال خواهد شد.
احمدوند با اشاره به صرفهجویی در هزینه و نیرو در این نمایشگاه تاکید کرد: مشارکت انجمن ها و تشکل ها به مشارکت فرهنگی و برای ارتقای کیفیت آموزشی و فرهنگ لازم است.
در ادامه معاون فرهنگی وزیر ارشاد با بیان اینکه حضور در دفتر انجمن ناشران آموزشی میتواند به رفع مشکلات و تسریع در انجام فعالیت های حوزه نشر کمک شایانی کند خواستار آن شد تا حاضران جلسه نسبت به بیان نقطه نظرات و سوالات خود اقدام کنند.
رویکرد حمایتی وزارت ارشاد از ناشران آموزشی
در بخش دیگری از این مراسم، امین آصفی، مدیرمسئول انجمن ناشران آموزشی در سخنانی با اشاره به حضور معاون فرهنگی وزیر ارشاد در خانه ناشران آموزشی کشور، گفت: این حرکت تحولی نوین در اجرای فرهنگ و آموزش است و امیدواریم با حضور شما و استماع سخنان اعضای انجمن ناشران آموزشی نسبت به مرتفع شدن مشکلات این صنف و اجرایی شدن برنامه های جدید و خاص در حوزه آموزش و فرهنگ اقدامات بزرگی صورت پذیرد.
وی ادامه داد: ارتباطات و فعالیت های مشترک فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و انجمن ناشران آموزشی در دوره جدید می تواند به حمایت های بی بدیل آن وزارتخانه از ناشران آموزشی تبدیل شود و رویکرد جدید معاون فرهنگی که رویکرد حمایتی و کاملاً فرهنگی و مثبت نسبت به این انجمن و ناشران آموزشی است می تواند آینده روشنی برای صنعت نشر آموزشی کشور به همراه داشته باشد.
آصفی در پایان نیز حضور معاون فرهنگی وزیر ارشاد در دفتر انجمن ناشران آموزشی را مبین این موضوع دانست که حمایت های ایشان حمایت هایی از جنس اجرا و مثبت خواهد بود.
ارتقای کتاب های آموزشی با هزینه های بسیار کم
در بخش دیگر این نشست، علی جهانگیری دبیر انجمن نیز در سخنانی گفت: حمایت وزارت ارشاد از انجمن ناشران آموزشی میتواند از به ارتقای کتاب های آموزشی با هزینه های بسیار کم کمک کند و حمایت هدفمند وزارت ارشاد از انجمن ناشران آموزشی برای ارتقای مهارت بنیادی با عنوان افزایش سواد خواندن و سواد علمی کشور کمک شایانی کند.
بابک ندرخانی خزانهدار انجمن نیز عنوان کرد: سهم بالای کتاب های تولیدی سالانه ناشران آموزشی به لحاظ تیراژی و ریالی و همچنین میانگین قیمت کلاس های کمک آموزشی نسبت به سایر کتاب ها و حوزه ها کمتر است.
به گفته وی، در کتابهای آموزشی سهم تالیف بالای ۹۷ درصد و ترجمه در آن بسیار کم است، کیفیت چاپ و کاغذ در کتاب های آموزشی نسبت به سایر حوزه ها بسیار بالاست و با توجه به تغییرات کتاب درسی هر ساله کتابهای کمک آموزشی به روز و ویرایش میشوند.
خدمت رسانی انجمن به نقاط مشترک وزارت آموزش و پرورش و وزارت ارشاد
وحید تمنا، رئیس هیئت مدیره انجمن ناشران آموزشی نیز با تشکر از این حرکت معاون فرهنگی وزیر ارشاد ، نسبت به سابقه تشکیل انجمن و حضور مدیران و مسئولان وزارتخانههای آموزش و پرورش و فرهنگ و ارشاد اسلامی، گفت: وزارت ارشاد در راستای توسعه کتاب و کتاب خوانی و وزارت آموزش و پرورش نیز در راستای سواد خواندن در حال فعالیتهای خوبی است که این ها نقاط اشتراکی دارند و انجمن ناشران آموزشی در این نقاط اشتراک در حال فعالیت و خدمات رسانی است.
بیشتر بخوانید: انتخابات هیات مدیره در انجمن فرهنگی ناشران آموزشی
وی ادامه داد: انجمن ناشران آموزشی و ناشران آموزشی آمادگی دارند در حوزه تالیف کتاب های علمی و آموزشی و داستان نیز در این حوزه برنامه مشترک توسعه کتاب و کتابخوانی و سواد خواندن اقدامات مشترکی را انجام بدهند. همچنین تعامل انجمن در برگزاری نمایشگاه بین المللی و حمایت ناشران و انجمن در بهتر برگزار شدن نمایشگاه امسال نیز در برنامههای کاری این انجمن است.
همچنین محمد الهیاری، مدیرکل دفتر توسعه کتاب و کتابخوانی در سخنانی با اشاره به فعالیتهای ناشران آموزشی و صدور مجوزهای نشر کتاب های آموزشی نسبت به استقلال و صدور مجوز نشر در وزارت فرهنگ و ارشاد اشاره و تاکید کرد و آن را حق مسلم ناشران و وزارت ارشاد دانست.
در این نشست، امین صادقیه، نایبرئیس و عباس مزینانی، بازرس انجمن ناشران آموزشی؛ ابوذر نصری، مدیرمسئول انتشارات خیلی سبز و ابوالفضل جوکار، مدیرعامل انتشارات گاج نیز حضور داشتند.