همه چیز درباره مسائل صنعت نشر

    0
    66
    مسائل صنعت نشر

    حل مسائل صنعت نشر کشور با ارائه صحیح راهکارها و تسهیلات دولتی از جانب مسئولان و سیاست گذاران.

    به گزارش چاپ و نشر آنلاین به نقل از خبرنگار حوزه ادبیات گروه فرهنگی باشگاه خبرنگاران جوان وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی دولت سیزدهم به مجلس شورای اسلامی معرفی شده و برنامه‌هایش پس از بررسی در کمیسیون فرهنگی مجلس شورای اسلامی در صحن علنی بررسی می‌شود. پس از آن باید دید که رای اعتماد می‌گیرد یا نه. مسائل صنعت نشربسیار است. صنعت نشر کشورمان با مشکلات مختلفی از جمله اختصاص یارانه، برپایی نمایشگاه‌های استانی و نمایشگاه بین المللی کتاب تهران روبروست. از این رو نظر یکی از ناشران را در این باره و بهترین اقدامی که می‌توان درباره  حل مسائل صنعت نشر  انجام داد جویا شدیم.

    رئیس جمهور آینده به نویسندگان وعده و وعید ندهد!

    حسین عابدینی، مدیرمسئول انتشارات سفیراردهال در این باره گفت: هنگام اختصاص یارانه به حوزه کتاب از کانال‌های مختلف از جمله خرید کتاب از ناشران با مسائل مختلفی روبرو می‌شویم. تا زمانی که این یارانه به دست ناشر برسد مبلغ زیادی از یارانه به جشنواره‌ای اختصاص می‌یابد که هیچ آورده‌ای برای وزارت ارشاد ندارد. برای مثال ۲۰۰ میلیون از ۲۰ میلیارد بودجه یارانه به چنین جشنواره‌ای اختصاص یافت.

    حل مسائل صنعت نشر با اعطای یارانه به ناشر

    وی افزود: درصورتی که یارانه حوزه کتاب مستقیم به دست ناشر برسد در روند انتشار کتاب‌های وی تاثیر می گذارد. در زمینه برگزاری نمایشگاه‌های استانی کتاب می‌توان به جای برپایی نمایشگاه‌های دائمی کتابفروشی‌های استانی را تقویت کرد، چون این اقدام مردم عادی را کتابخوان می‌کند. افراد کتابخوان هم پس از اطلاع از تازه‌های نشر، کتاب‌های جدید را تهیه می‌کنند. زمانی تازه‌های نشر ناشران از آن‌ها خریداری می‌شد و در اداره ارشاد هر استان دو نسخه از آن وجود داشت اینکه نمایشگاه دائمی استانی برگزار شود گرهی از مشکلات نشر بازنمی کند.

    مدیرمسئول انتشارات سفیر اردهال ادامه داد: نمایشگاه‌های استانی سالی یکبار در کشور برگزار می‌شد. این رویداد فرهنگی مخاطبان را به سوی خود جلب می‌کرد. زمانی که در نمایشگاه‌های استانی شرکت می‌کردیم سودی عایدمان نمی‌شد پنج تا شش میلیون تومان برای حضور در نمایشگاه هزینه می‌کردیم و میزان فروش ما به سه تا چهار میلیون تومان می‌رسید و در این میان یک تا دو میلیون تومان متضرر می‌شدیم.

    مسائل صنعت نشرآژانس های ادبی در خرید رایت موفق بودند

    عابدینی درباره ورود دولت در زمینه حضور ایران در نمایشگاه‌های بین المللی جهان بیان کرد: ورود دولت در زمینه حضور ایران در نمایشگاه‌های بین المللی هیچ کمکی به صنعت نشر کشور نمی‌کند. در این سال‌ها این آژانس‌های ادبی و ناشران خصوصی بودند که با حضور در نمایشگاه‌های بین المللی توانستند رایت کتاب‌ها را بخرند. دستاورد بخش دولتی از حضور در نمایشگاه‌های بین المللی تنها خرید و فروش رایت چند کتاب بوده است.

    بیشتر بخوانید:

    تولید نسل جدید دستگاه های کتاب خوان آمازون

    تخصیص سوبسید دولتی کاغذ بین ناشران بر اساس فعالیتشان

    لزوم پایان دادن به بی خانمانی نمایشگاه بین المللی کتاب تهران

    وی ادامه داد: هرچند سخن از برگزاری دبیرخانه دائمی برای نمایشگاه بین المللی کتاب تهران در جهت حل  مسائل صنعت نشر اقدام خوبی است اما  بزرگترین رویداد ادبی ایران به محلی ثابت نیاز دارد. در ۱۲ سال فعالیتم در حوزه نشر هرسال در یک مکان نمایشگاه بین المللی کتاب تهران برگزار شد و محل ثابتی نداشت. مدتی درشهر آفتاب، مدتی در مصلای تهران و زمانی هم در گوشه خیابان برپا شد.

    باید دید در دولت جدید تا چه اندازه به این انتظارات برای حل مسائل صنعت نشرپاسخ داده می‌شود و وزیر جدید فرهنگ و ارشاد اسلامی می‌تواند گرهی از مسائل صنعت نشر بازکند یا روند کاهش انتشار عناوین کتاب و مشکلات ناشران در زمینه انتشار کتاب همچنان به قوت خود باقی می‌ماند. مشکلاتی که می‌تواند حل آن‌ها به پیشرفت کشور کمک کند. فراموش نکنیم در دنیای جدید میزان سرانه مطالعه در کشور از شاخص‌های توسعه یافتگی است حتی در کشور‌های پیشرفته دنیا هم مطالعه کتاب کاغذی در کنار ایبوک و صوتی انجام می‌شود. برای افزایش سرانه مطالعه کشور باید نیاز به مطالعه را در کشور ایجاد کرد. تا زمانی که مردم ما خود را بی نیاز از مطالعه می‌دانند نمی‌توان توقع داشت به یکی از شاخص‌های توسعه یافتگی کشور دست پیداکنیم.

    مقاله قبلیصعود قیمت کاغذ در بازار
    مقاله بعدیحمایت تشکل‌ های صنعت چاپ از گزینه پیشنهادی وزارت ارشاد

    یک پاسخ بدهید

    لطفا نظر خود را وارد کنید
    لطفا نام خود را اینجا وارد کنید
    این سایت توسط reCAPTCHA و گوگل محافظت می‌شود حریم خصوصی و شرایط استفاده از خدمات اعمال.

    The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.