تزریق کاغذ دولتی؛ تنها راه نجات صنعت نشر

    گفت و گو با اعظم کیان‌افراز، مدیر انتشارات افراز

    0
    59
    کاغذ دولتی

    مدیر انتشارات افراز معتقد است اگر شرایط بازار نشر مانند سال‌ های دهه ۸۰ بود می ‌شد از حذف یارانه کاغذ صحبت کرد اما در شرایط فعلی، تنها راه نجات بازار نشر حفظ و تزریق کاغذ دولتی به ناشران است.

    به گزارش چاپ و نشر آنلاین به نقل از خبرگزاری مهر؛ این ‌بار سراغ یک ‌ناشر خصوصی رفته ‌ایم که به چاپ آثار داستانی و حوزه ادبیات نمایشی مشغول است. این ‌ناشر معتقد است در شرایط فعلی، شاید کاغذ دولتی، تنها راه نجات صنعت نشر کشور باشد.

    اعظم کیان‌افراز، مدیر انتشارات افراز گفت: به‌طور طبیعی، کاغذ آزاد را به ‌طور مرتب می ‌خریم و نمی ‌توانیم منتظر کاغذ دولتی باشیم چون هر هفته تولید داریم و نیاز به کاغذ داریم. اما مواقعی هم بوده که کاغذ دولتی رسیده و کار را اصطلاحا راه انداخته است. اگر کاغذ یارانه ‌ای برسد از آن استفاده می ‌کنیم اما سالی یک یا دو بار استفاده از کاغذ دولتی، کفاف چاپ سالانه ناشر را نمی‌ دهد.

    وی افزود: در حال حاضر هر بند کاغذ ۶۰ در ۹۰ را با ارز دولتی ۱۰۰ تا ۱۵۰ هزار تومان تهیه می‌شود. این‌قیمت در بازار آزاد دو برابر یعنی حدود ۳۰۰ هزار تومان است. کاغذ یارانه ‌ای هم که با ارز ۴ هزار تومانی خریده می ‌شود هم هست ولی محدود است. برای دریافتش باید در سامانه ثبت‌نام کرد و فرآیند زمان‌بری هم دارد.

    کیان‌افراز تاکید کرد: کاغذ یارانه‌ای در دو سه ‌سال اخیر که قیمت ارز و قیمت کاغذ بالا رفته و نوسان داشته، به ناشران کمک کرده اما همان‌طور که گفتم، به قدری نیست که کفاف کار ناشر را بدهد. به همین‌خاطر هم هست که کاغذ آزاد وارد می‌شود و قیمتش هم نسبت به کاغذ یارانه‌ای دو برابر یا دوبرابر و نیم است.

    این ‌ناشر در پاسخ به این‌سوال که اگر قیمت کاغذ آزاد از ۳۰۰ هزار تومان بالاتر برود و چندبرابر شود، چه‌وضعیتی برای بازار نشر و تولید کتاب پیش می‌آید، گفت: آن‌زمان وضعیت و اعداد و ارقام خیلی غیرمنطقی می‌شوند. اگر قیمت کاغذ آزاد در وضعیت فعلی دوبرابر شود و به بندی ۶۰۰ هزار تومان برسد، باید با کتاب کاغذی خداحافظی کرد. چون قیمت‌گذاری کتاب هم خیلی تخیلی و غیرمنطقی می‌شود.

    افراز درباره راه ‌حل پیشنهادی خود گفت: خوب است که قیمت کاغذ ثبات داشته باشد و ما هر بار با تغییر قیمتش روبرو نشویم. در حال حاضر و در شرایط فعلی که قیمت ارز نوسان دارد و ارزش دلار بالا رفته است، خواه‌ناخواه قیمت کاغذ و مقوا هم بالا رفته و به نظرم تنها راه نجات صنعت نشر کشور، این است که کاغذِ با ارز دولتی به بدنه آن تزریق شود تا تولید ادامه داشته باشد. می‌دانیم که هرچه قیمت کاغذ و مواد اولیه بالا برود، قیمت کتاب هم بالا رفته و قدرت خرید مخاطب پایین می‌آید. بنابراین در شرایط فعلی، بهترین راه‌حل این است که کاغذ دولتی باشد.

    وی در ادامه گفت: زمانی هست که قیمت ارز ثبات دارد؛ مثل سال‌های دهه ۱۳۸۰ که ارز ۸۰۰ تومان بود. آن‌زمان می‌شد گفت یارانه کاغذ را حذف کنند و همه ناشرها به‌طور یکسان از بازار، کاغذ تهیه کنند. کاغذ در آن‌برهه، بندی ۹ هزار تومان بود و وقتی هم که خیلی گران شد، به ۲۵ هزار تومان رسید. از سال‌های دهه ۹۰ بود که خیلی گران شد و به قیمت‌های بالاتر رسید.

    افراز  ادامه داد: اگر شرایط، همان شرایط دهه ۸۰ بود، می‌شد به ناشران گفت که کاغذ را هم مثل ابزارهای دیگر چاپ کتاب مثل هزینه‌های چاپخانه به‌طور آزاد هزینه کنند اما با شرایط فعلی، تنها راه نجات بازار نشر، این است که کاغذ دولتی باشد تا چاپ کتاب ادامه پیدا کند و بازار سر پا بماند. بعد هم باید دید چه پیش می‌آید تا متناسب با شرایطش، تصمیم گرفت.

    بیشتر بخوانید: آسیب به حوزه نشر کودک و نوجوان با گرانی سرسام ‌آور کاغذ

    مقاله قبلیآخرین مهلت ارائه اظهارنامه مالیاتی صاحبان مشاغل اعلام شد
    مقاله بعدیکاهش ۷۰ درصدی فروش لوازم التحریر نسبت به گذشته

    یک پاسخ بدهید

    لطفا نظر خود را وارد کنید
    لطفا نام خود را اینجا وارد کنید
    این سایت توسط reCAPTCHA و گوگل محافظت می‌شود حریم خصوصی و شرایط استفاده از خدمات اعمال.

    The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.