عضو اتحادیه ناشران و کتابفروشان تهران گفت: یکی از مشکلات نمایشگاه کتاب تخفیف و یارانه کتاب است و این یارانه ها کتابفروشان را تضعیف می کند.
به گزارش چاپ و نشر آنلاین؛ محمود آموزگار، عضو اتحادیه ناشران و کتابفروشان تهران در گفتوگو با ایکنا درباره نمایشگاه کتاب تهران گفت: در حال حاضر نمی توان نمایشگاهی را که هنوز برگزار نشده است پیشبینی کرد؛ اما باید برگزار شود تا تجربه ای برای برگزاری نمایشگاه واقعی باشد.
وی افزود: دغدغه اصلی ناشران بحث اقتصادی نشر است، زیرا آنها نقدینگی خود را با تولید کتاب از دست داده و امروز هم امکان فروش کتاب را ندارند. برخی معتقدند با بودجه نشر، کتاب های ناشران خریداری شود، در صورتی که اینگونه طرح ها عجولانه بوده و باید به فکر کل چرخه نشر بود نه فقط ناشران.
مشکلات نمایشگاه کتاب
آموزگار ادامه داد: یکی از مشکلات نمایشگاه کتاب تخفیف و یارانه کتاب است. در نمایشگاه مجازی کتاب هم نباید یارانه مطرح می شد؛ زیرا این یارانه ها کتابفروشان را تضعیف میکند. یارانههای نشر باید به سمتی سوق یابد که بتوان بهتر مصرف کرد. در این راستا یکی از طرحهای موفق وزارت ارشاد برگزاری طرحهای فصلی کتاب است که در شرایط فعلی راهکار مناسبی بوده و میتواند در کتابفروشان ایجاد امید کند.
وی در ادامه بیان کرد: با اجرای طرح های فصلی کتاب که یکی از با کفایت ترین طرحهاست همه بخشهای تولید، توزیع، فروش و تألیف کتاب بهره میبرند و همچنین فروش که باید از طریق کتابفروشیها انجام شود، روش متعارفی است اما در نمایشگاههای کتاب، کتابفروشان نقشی ندارند و نادیده گرفته میشوند.
این عضو اتحادیه ناشران و کتابفروشان تهران با اشاره به مزایای استفاده از فناوری در فروش کتاب گفت: در حال حاضر خوب است ناشران و کتابفروشان را تشویق کنیم تا نسبت به فناوری اطلاعات و دیجیتال توجه بیشتری داشته باشند و هر اتفاقی در این حوزه مؤثر است، اما شکل اجرای آن مهم است که در رابطه با نمایشگاه مجازی کتاب تهران باید پس از برگزاری درباره آن بیشتر صحبت و ابعاد آن را بررسی کنیم.
وی یادآور شد: امیدوارم مقررات در نمایشگاه مجازی کتاب به خوبی رعایت شود تا رقابت منصفانه و زمینه معرفی آثار جدید فراهم باشد و مخاطبان بتوانند کتابهای مورد نیاز خود را تهیه کنند.