بانی چاو

گفت‌وگو با علی طاهریان، مدیر مجموعه بانی چاو

0
92
بانی چاو

هنگامی‌ که صنعت چاپ در ایران رخنمون شد با نام چاو خوانده می‌ شد، تغییر آن در طول ایام صورت گرفت تا به شکل امروزی درآمد. بانی هم که به معنای مسبب، مؤسس و عامل است. ما اسم خود را بر این اساس بانی چاو انتخاب کردیم که گاه دوستان آن را به‌اشتباه نامی کردی دانسته و تلفظ می‌کنند. بانی چاو در کردی به معنای گلی تازه روئیده است اما همان‌طور که گفتم منظور ما بانی چاو و مشخصاً به معنای انجام دهنده فرآیند چاپ است.

انتخابی برآمده از تجربه

بنده حدود ۲۰ سال سابقه‌ی کار در حوزه چاپ سیلک دارم. من این کار را در حدود بیست سال پیش و از دستگاه‌های ابتدایی و دستی آغاز کردم. کار تخصصی من تولید کارت‌های عروسی بود و در این حوزه شناخته‌شده بودم.

وقتی شما در زمینه‌ای خاص متخصص می‌شوید دیگر کارهای روتین شما را راضی نمی‌کند و دائم به فکر انجام کارهای جدید و خلاقانه هستید. این حس باعث شده بود که من دائماً در این حوزه کنکاش و جستجو کنم. با بزرگ شدن ابعاد این کار نیاز به ماشین‌های اتوماتیک و باکیفیت را احساس کردم و تصمیم گرفتم تا دستگاهی مدرن تهیه کنم.

از آنجا که در این رسته تجربیات زیادی داشتم از پیش بهترین را می‌شناختم و با جدی‌تر شدن تصمیم به سراغ آن رفتم. دستگاه چاپ سیلک ساکورایی maestro بهترین بود و خوشبختانه توسط مجموعه‌ای حرفه‌ای نیز ارائه می‌شد، این مسئله دیگر جای هیچ شکی را در ما باقی نگذاشت. سال ۱۳۹۵ بود که ساکورایی در محل چاپخانه‌ی ما نصب و بانی چاو باقدرت کار خود را شروع کرد.

بانی چاوmaestro

ما به دنبال دستگاهی بودیم که علاوه بر چاپ یووی UV چاپ سیلک را نیز به انجام برساند و از این‌ رو ماشین ساکورایی مدل mastero را انتخاب کردم. این دستگاه ظرافت خاصی در کار دارد، دقت بالا و سیلندر چرخشی ۳۶۰ درجه باعث شده کیفیت خروجی آن فاصله معتنابه‌ای با دستگاه‌های معمول بازار داشته باشد. چاپ یووی برای این دستگاه پیش‌پاافتاده‌ترین کار محسوب می‌شود و عمده تمرکز در بانی چاو نیز در حوزه چاپ سیلک است.

همان‌طور که اشاره شد ما این دستگاه را نزد مجموعه‌ی صفرتا صد یافتیم و ازاین‌رو یک خرید حرفه‌ای به انجام رسید. ما قبل از خرید ماشین ساکورایی خود تصمیم داشتیم یک دستگاه یووی سیلندری را نیز به بانی چاو الحاق کنیم. ماشین مذکور از ابتدا با مشکل روبرو بود و در همان آغاز کار خراب شد و دو ماه تعمیر آن به طول انجامید.

این دستگاه یک ماشین چاپ افست بود که فروشنده آن به ما قول داده بود آن را به یک دستگاه یووی تبدیل کند. بعد از کش‌وقوس‌های فراوان بالاخره این دستگاه به تولید پرداخت اما هرگز نظر ما را جلب نکرد. بانی چاو اگرچه تازه‌وارد بازار شده بود اما دو دهه نام نیک و تجربه را با خود یدک می‌کشید و ما هرگز حاضر به انجام کار بی‌کیفیت نبودیم. در نهایت این دستگاه در همان اول کار مردود شد و ما تصمیم گرفتیم آن را از مجموعه خود کنار بگذاریم.

فعالان این عرصه می‌دانند که مسئله رسیدگی و خدمات پس از فروش در خرید دستگاه‌های چاپ که سرمایه بالایی طلب می‌کنند، از اهمیت بالایی برخوردار است. نصب و راه‌اندازی ماشین یووی سیلندری که از آن صحبت شد چند ماهی به طول انجامید و در پایان هم نتیجه‌ی مطلوبی از آن به دست نیامد و این در حالی است که دستگاه ساکورایی ما بعد از انجام مراحل گمرکی و واردات، تنها طی دو روز کاری در بانی چاو نصب و بدون هیچ مشکلی به کار مشغول شد.

گمان کنم چنین زمانی برای نصب و راه‌اندازی، خود یک رکورد است که بهترین تضمین‌کننده کیفیت کاری یک مجموعه محسوب می‌شود. من سال‌ها در این حوزه کار کرده‌ام اما تاکنون چنین دقت و نظمی را ندیده و نشنیده‌ بودم، واقعاً از این روند و روال لذت وافر بردم.

مزیت‌ها

یکی از مهم‌ترین مزیت‌های این دستگاه نسبت به دیگر نمونه‌های معمول، سیلندر دوار ۳۶۰ درجه آن است. مزیت دیگر این دستگاه نسبت به ماشین‌های SD، بودن سنسور و چشم الکترونیکی در کنار سنجاق‌های صفحه‌گیر است. این مسئله باعث می‌شود اگر کاغذ حتی میلی‌متری دیر برسد یا کم‌وزیاد شود، بخش مرکب‌دهی آن متوقف‌شده و با زنگ اعلانی اپراتور را باخبر می‌کند. با کمک این افزونه می‌توان گفت که باطله کار ما چیزی نزدیک به صفر شده است و به این طریق صد در صد رضایت در کار حاصل می‌شود.

دستگاه‌های این‌چنینی قریب به ۱۰ متر طول دارند و در صورت خراب شدن کار تا وقتی اپراتور بخواهد روند چاپ را متوقف کرده و آن را مجدداً تنظیم کند، زمان طولانی تلف‌شده و میزان زیادی از سفارش باطله می‌شود که این مسئله در دستگاه ساکورایی ما حل‌شده است.

یک امتیاز دیگر این دستگاه باز تنظیم سریع آن است. شما هنگام شروع کار با این دستگاه باید شابلون موردنظر را برای چاپ دقیق طرح تنظیم کنید. دستگاه‌های معمولی عمدتاً در حین کار به علت‌های مختلفی ازجمله مشکل شایع پرزگیری نشان‌ها، از تنظیم خارج‌شده و دستگاه را از کار می‌اندازد، در دستگاه‌های SD و دیگر دستگاه‌های معمول در هنگام بروز چنین مشکلی باید شابلون را بازکنید و بعد از رفع مشکل دوباره آن را تنظیم کنید.

این کار زمان زیادی از شما می‌گیرد و در ضمن باعث تلف شدن میزان معتنابه‌ای از مواد مصرفی می‌شود، چراکه شما باید شابلون آغشته به مرکب را برای تنظیم دوباره تمیز کنید. این روند در دستگاه مدل maestro ساکورایی بسیار راحت‌تر و بدون اتلاف وقت و مواد و انرژی انجام می‌پذیرد. در این دستگاه یک سینی زیر شابلون تعبیه‌شده که به شما اجازه می‌دهد فریم را بدون باز کردن شابلون جابه‌جا کرده و بعد از رفع مانع آن را بدون نیاز به باز تنظیم کار، به‌جای اول بازگردانید و کار را بدون هیچ مشکلی از سر بگیرید.

خدمات قابل‌اتکا

من می‌توانم در کنار سایر مزیت‌های دستگاه، خرید آن از یک مجموعه‌ی حرفه‌ای را هم مطرح کنم. چاپخانه‌داران می‌دانند که خدمات پس از فروش قابل‌اتکا چه اعتماد و اطمینانی را برای آنان در کار ایجاد می‌کند. همان‌طور که گفتم این دستگاه در کوتاه‌ترین زمان ممکن (دو روز) توسط تیم صفر تا صد نصب و راه‌اندازی شد.

پس ‌از آن نیز هر زمان سؤال یا مشکلی در کار بانی چاو پیش آمد، گروه خدمات پس از فروش این مجموعه در اسرع وقت و با تمام قوا تا حل کلی مشکل در کنار ما بوده و این ارزشی غیرقابل ‌انکار دارد، گاه مشکل یا سؤالی در کار پیش‌آمده که به‌راحتی با یک تماس تلفنی و راهنمایی حل‌شده است و هرگاه نیز نیاز به وجود این تیم در سایت چاپخانه بوده آن‌ها بدون هیچ اتلاف وقتی پای ‌کار حاضر بوده و با زبدگی maestro را به خط تولید بازگردانده‌اند.

ما علاوه بر موارد خرید دستگاه و استفاده همیشگی از تیم پشتیبانی و خدمات پس از فروش صفر تا صد، در تهیه مواد هم با این مجموعه همکاری داریم و طعم خوب تأمین به‌موقع توسط آنان را نیز چشیده‌ایم. این مجموعه به طور شایسته‌ای در این بخش سرویس‌رسانی می‌کند، آن‌ها چون خود دستی در کاردارند، قبل از اتمام مواد موردنیاز با ما تماس گرفته و آن‌ها را در اختیار بانی چاو قرار می‌دهند.

این موارد را می‌توان پیروی از اصل مشتری‌مداری دانست، خصیصه‌هایی ماندگار که باعث می‌شوند شما مجموعه‌ای این‌چنینی را به دیگران توصیه کرده و قبل از اقدام به هر تصمیم و خریدی، ابتدا موجودی این شرکت‌ها را استعلام کنید. چنین همکاری مستمر و موفقی نام صفر تا صد را در سرلیست تأمین‌کنندگان بانی چاو قرار داده است و ما مطمئناً در صورت تصمیم برای توسعه‌ی بیشتر کار، بار دیگر این معامله‌ی شیرین را تکرار خواهیم کرد. صفرتا صد هم انتخاب ما و هم پیشنهادمان برای سایر دوستان و همکاران بوده است.

بانی چاو

یار دیرین

مجموعه‌ی کیان چاپ با مدیریت جناب مجید اسماعیل‌زاده، یکی از یاران دیرین و همکاران همیشگی بانی چاو است. مجموعه‌ی ما در مجاورت هم قرار دارد و به شکلی یگانه عمل می‌کند. کیان چاپ یکی از نام‌های شناخته‌شده در حوزه بسته‌بندی است و بانی چاو هم کلیه کارهای یووی این مجموعه را عهده‌دار است. همکاری دوستانه‌ی ما بانی خلق کارهای خاصی شده که در ایران نظیر ندارد. رفاقت و همکاری ما باعث شده که ابتکارات فراوانی به خرج دهیم و بارها مشتریان بازار را شگفت‌زده کنیم، این تکرار موفقیت‌ها ما را به کارهای چالش‌برانگیز تشویق کرده و نام این مجموعه‌ها را زبانزد سفارش‌دهندگان بازار کرده است.

من به علت علاقه‌ی وافرم به کار در کنار دستگاه‌های اتومات و مدرن مجموعه، یک خط تولید کوچک دستی راه انداخته‌ام. کارهای خاص توسط خود من در این سیستم دستی به آزمون‌وخطا می‌رسند و بعد از حصول به نتیجه‌ی مطلوب و قابل‌قبول به دستگاه‌های مدرن مجموعه سپرده‌شده و در تیراژ بالا به چاپ می‌رسند.

نکته اینجاست که ما فقط به مسئله انجام کار تمرکز نکرده و همواره قیمت تمام‌شده را نیز تحت کنترل درآورده و تمام سعی خود را برای منتفع کردن مشتری به کار می‌بریم. بسیاری از کارهای ما با این شکل و قیمت از باور همکاران خارج بوده است، سفارش‌های مذکور به‌منزله‌ی چالش‌هایی هستند که عمدتاً چند مرحله متفاوت دارند و وقت و انرژی زیادی را طلب می‌کنند، ازاین‌رو شاید بسیاری از مجموعه‌ها از زیر بار آن شانه خالی کنند اما چنین موارد چالش‌برانگیزی درواقع خوراک مجموعه‌ی بانی چاو و علاقه اصلی خود من هستند.

اکنون ما علاوه بر کارهای عمده خود در حوزه بسته‌بندی، گریزی هم به کار قدیمی چاپ و تولید کارت‌های عروسی زده‌ایم و در این ورطه کارهای خارق‌العاده‌ای را به انجام رسانده‌ایم که نمونه داخلی ندارند. برخی همکاران قدیمی من با علم بر توانایی بانی چاو، مدل‌های خاصی به ما ارجاع داده‌اند که در خارج از کشور به انجام رسیده‌اند و جزو جدیدترین متدها محسوب می‌شوند.

بیشتر بخوانید: مجموعه ستاره نوین؛ مثل هیچ‌کدام دیگر

این کارها به خاطر تیراژ پایین و سختی انجام توسط بسیاری پس‌زده می‌شوند اما برای ما به‌مثابه یک امتحان انگیزه‌بخش عمل کرده و تجربه و خلاقیت را در کارهایمان تقویت می‌کنند. به‌طور مثال ما اخیراً دست به اجرای یووی شنی رنگی در برخی کارهای خاص خود زده‌ایم که یک شیوه نوین و منحصربه‌فرد است. شاید برخی همکاران گمان کنند که این کار با اضافه کردن مرکب به یووی شنی قابل‌اجرا است اما باتجربگان این حوزه می‌دانند که با چنین کاری خاصیت یو وی شنی کم و عمدتاً از بین می‌رود.

ما مواد خاصی را با آزمون‌وخطای بسیار به کار بسته‌ایم که می‌توانیم این کار را در رنگ‌های مختلف ارائه دهیم و به شکلی اجرا کنیم که خاصیت برجستگی و شنی بودن آن کوچک‌ترین تغییری نکند.

نویسنده: میلاد حاتمی لندی

منتشر شده در شماره ۱۷۹ نشریه چاپ و نشر – آذرماه ۱۳۹۸

مقاله قبلیتشکیل کارگروه مشترک چاپ و نشر بین‌ المللی ایران و تاجیکستان
مقاله بعدیمروری بر وضعیت شرکت های چاپ و بسته بندی در استان تهران

یک پاسخ بدهید

لطفا نظر خود را وارد کنید
لطفا نام خود را اینجا وارد کنید
این سایت توسط reCAPTCHA و گوگل محافظت می‌شود حریم خصوصی و شرایط استفاده از خدمات اعمال.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.