معاون وزیر صمت و رئیس سازمان حمایت مصرف کنندگان و تولیدکنندگان طی نامهای به معاون وزیر کشور و رئیس سازمان همیاری شهرداری های کشور، خواستار تخلیه خودروهای صفر کیلومتر و بدون پلاک از سطح پارکینگ ها شد.
به گزارش چاپ و نشر آنلاین به نقل از ایسنا، عباس تابش در این نامه با اشاره به تاکید رئیس جمهور و مصوبه اخیر ستاد تنظیم بازار کشور به منظور ساماندهی بازار خودرو، اعلام کرد که نگهداری خودروهای صفر کیلومتر در پارکینگ های سطح شهر ممنوع بوده و صاحبان پارکینگ ها موظفند حداکثر ظرف مدت یک هفته ضمن تماس با مالکان خودروها، پارکینگ ها را از خودروهای صفر کیلومتر تخلیه کنند.
وی همچنین در این نامه تاکید کرد که خودروهایی که با هدف افزایش قیمت و برهم زدن نظم و تعادل بازار، گرانفروشی و کسب منافع نامشروع در پارکینگها دپو شده اند باید به بازار عرضه شود.
طبق اعلام رئیس سازمان حمایت در این، پس از انقضای مهلت مقرر، نگهداری خودروهای صفر کیلومتر در پارکینگ ها در حکم احتکار بوده و با متخلفین در چارچوب قوانین و مقررات جاری کشور برخورد تعزیری و قضایی صورت خواهد گرفت.
در پی افزایش قیمت نجومی در بازار خودرو در نهایت در جلسه روز دوشنبه، ۲۲ اردیبهشت ماه در ستاد تنظیم بازار مقرر شد که قیمت خودروهای سایپا ۲۳ درصد و قیمت محصولات ایران خودرو ۱۰ درصد افزایش یابد و قیمت خودرو در کف بازار هم شامل قیمت درب کارخانه به علاوه حداکثر ۱۰ درصد سود باشد.
همچنین در این جلسه مقرر شد محدودیتهای جدیدی برای متقاضیان خودرو اعمال شود، برای مثال هر کدملی فقط یک خودرو میتواند بخرد و در موقع ثبت نام کارت ملی، گواهی نامه، حساب بانکی و سیم کارت باید به نام شخص متقاضی ثبت نام باشد و در صورت مهیا نبودن هر یک از این شرایط امکان ثبت نام برای شخص فراهم نخواهد شد.
همچنین متقاضی باید سن بالای ۱۸ سال و گواهینامه رانندگی داشته باشد و در ۳۶ ماه گذشته از هیچ یک از خودروسازان خودرویی دریافت نکرده باشد. چند روز بعد هم وزارت صمت اعلام کرد که پارکینگ ها حق پذیرش خودرو بدون پلاک را ندارند و سازمان حمایت مصرفکنندگان و تولیدکنندگان طی اطلاعیهای به خریداران هشدار داد که در هنگام خرید خودروهای صفر کیلومتر از بازار آزاد به وضعیت اعتبار گارانتی خودرو توجه کنند، چراکه خودروهایی که تا سه ماه بعد از تحویل خودرو برای سرویس اولیه مراجعه نکند، گارانتی خودرو آنها از درج اعتبار ساقط خواهد شد.
بیشتر بخوانید: چاپ مجدد اسکناس و هزینه ۸۰ هزار میلیارد تومانی