سود سپرده های بانکی و علل منطقی عدم دریافت مالیات از آن

    0
    44
    سود سپرده های بانکی

    به گزارش چاپ و نشر آنلاین، رئیس کل سازمان امور مالیاتی معتقد است گرفتن مالیات از سود سپرده های بانکی در شرایط فعلی اقتصاد کشور منطقی نیست و کاهش تورم و حذف فاصله نرخ تورم و نرخ سود بانکی می تواند منطقی باشد، جزئیات بیشتر در این خصوص و سرانجام لایحه مالیات بر عایدی سرمایه را در گفت و گوی با دکتر امید علی پارسا در ادامه می خوانید.

    سود سپرده های بانکی

    کشور به دلیل اجرا نشدن مالیات بر عایدی سرمایه هزینه می دهد، شما فرموده بودید که این لایحه تا پایان شهریور نهایی و به مجلس فرستاده می شود. علت این که هنوز به مجلس نرفته چیست ؟

    ببینید، ما به عنوان زیر مجموعه وزارتخانه، دو ماه پیش آن را به آقای وزیر (اقتصاد) تقدیم کردیم و دو ماه هم آقای وزیر درقالب وزارتخانه با اعضای دانشگاهی و دستگاه های دیگری که دعوت کرده بودند، آن را بررسی و نهایی و به عنوان لایحه تقدیم دولت کردند، حالا باید ببینیم که در فرآیند دولت و مجلس چه می شود، بنا بر این ما کارمان را انجام داده ایم.

    عایدی سرمایه چیز دیگری است، وقتی که سرمایه در اقتصاد می گویند، منظور پول نیست، یعنی اسکناس نیست، عایدی سرمایه برای ملک یا سهام و مواردی است که از محل نگهداری و تغییر قیمت آن ها چیزی گیرت می آید ولی اسکناس که به آن چیزی اضافه نمی شود، بنا بر این ماهیت عایدی سرمایه ندارد، پس بحث مالیات بر عایدی سرمایه حتما بحث درستی است

    دیدگاه خود شما درباره این که مالیات بر سود سپرده های بانکی در این موضوع بیاید، چیست؟

    به لحاظ تئوری می شود همه طور صحبت کرد ولی شرایط اجرا متفاوت است، من فکر می کنم در شرایطی که نرخ سود سپرده بانکی بیش از تورم باشد ، حتما مالیات بر سود سپرده بانکی جای بحث و طرح و عملیاتی شدن دارد ولی هم اکنون که فاصله بین نرخ تورمِ بالای ۳۵ درصد و نرخ سود بانکی زیر ۲۰ درصد زیاد است، عملا به لحاظ شرایط ، زمان مناسبی برای طرح این موضوع نیست.

    این موضوع برای سپرده های کلان ممکن است مصداق داشته باشد، چون وقتی که رقم بالا می رود، بحث متفاوت می شود_ میزان دریافت سود و درآمد ایجاد شده خیلی زیادتر است_ خرد و کلان ندارد. شما فرض کنید که پولی در بانک گذاشته اید و ۱۸ درصد سود می گیرید ولی تورم ۳۵ درصد پولت را می خورد.

    وقتی سپرده کلان می شود عایدی سرمایه بیشتر ایجاد می کند…

    نه ، عایدی سرمایه چیز دیگری است، وقتی که سرمایه در اقتصاد می گویند، منظور پول نیست، یعنی اسکناس نیست، عایدی سرمایه برای ملک یا سهام و مواردی است که از محل نگهداری و تغییر قیمت آن ها چیزی گیرت می آید ولی اسکناس که به آن چیزی اضافه نمی شود، بنا بر این ماهیت عایدی سرمایه ندارد، پس بحث مالیات بر عایدی سرمایه حتما بحث درستی است ولی بحث شما موضوع دیگری است.

    حداقل درباره مالیات بر مجموع درآمد باید این موضوع دیده شود، زیرا در بسیاری از کشور ها درحال اجرایی شدن است.

    منطق مالیات بر مجموع درآمد که مجموع همه درآمد ها محاسبه می شود، منطق روشنی است ولی باز متغیر سود سپرده های بانکی ، متغیر بسیار مهمی است که در تصمیم گیری درباره آن باید خیلی از چیزها را با هم درنظر گرفت و خوبی ها و بدی هایش را کنار هم گذاشت. من فکر می کنم هم اکنون حتما مضراتش بیشتر از خوبی هایش است، البته با وضعیت کنونی که نرخ تورم ۳۵ درصد و سود بانکی زیر ۲۰ درصد است.

    بیشتر بخوانید: رئیس سازمان امور مالیاتی: اولویت با استرداد مالیات بر ارزش افزوده صادرات است

    منبع: ساعت ۲۴

    مقاله قبلیچرخ چاپ استان قم با یک‌سوم توان می‌چرخد
    مقاله بعدیافزایش قیمت جهانی کاغذ

    یک پاسخ بدهید

    لطفا نظر خود را وارد کنید
    لطفا نام خود را اینجا وارد کنید
    این سایت توسط reCAPTCHA و گوگل محافظت می‌شود حریم خصوصی و شرایط استفاده از خدمات اعمال.

    The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.