کم کاری سازمان امور مالیاتی در اخذ مالیات

    0
    46
    تفاهم نامه همکاری آموزشی سازمان مالیاتی با اتاق اصناف

    یک کارشناس اقتصادی با اشاره به کم کاری سازمان امور مالیاتی در اخذ مالیات از فعالیت های نامولد گفت: با این شرایط چه کسی در ایران حاضر می‌­شود که سرمایه­‌اش را وارد تولید کند وقتی که اینقدر در تولید اذیت می‌­شود ولی از آن طرف فعالیت­‌های نامولد سهل و راحت و بدون مالیات هستند؟

    امور مالیاتیبه گزارش چاپ و نشر آنلاین؛ سید امیر سیاح، کارشناس اقتصادی در گفت‌ و گو با خبرگزاری فارس گفت: برای اینکه تولید در کشور ما پا بگیرد و قوی شود لازم است که فعالیت ­‌های اقتصادی که درآمد به دست می­‌ آورند ولی در بخش تولید نیستند با ابزارهای مختلفی از جمله مالیات مهار شوند. مثلاً خرید و فروش دست دوم مسکن و خودرو. تا زمانی که مثل الآن، سود این کارها بیشتر از تولید باشد، توقع بی­‌ جایی است که رونق تولید در کشور ما اتفاق بیافتد.

    این کارشناس اقتصادی ادامه داد: از این رو سازمان امور مالیاتی در این زمینه به وضوح دارد کم کاری می­ کند و مالیات­ هایی مثل مالیات بر عایدی سرمایه و همینطور مالیات بر خانه ­‌ها یا خودروهای دوم و سوم را نمی گیرد و جلوی همه­ این  فعالیت­ ها که نامولد هستند را نمی ­‌گیرد. با این شرایط چه کسی در ایران حاضر می ‌­شود که سرمایه­‌ اش را وارد تولید کند وقتی که اینقدر در تولید اذیت می ‌­شود ولی از آن طرف فعالیت­‌ های نامولد سهل و راحت و بدون مالیات هستند؟

    سیاح در باره امکان جبران کسری بودجه از طریق افزایش پایه های امور مالیاتی در اصلاحیه قانون بودجه ۹۹ گفت: خیلی از درآمدها و ثروت ­‌ها هستند که از آن مالیاتی گرفته نمی­‌ شود مثلاً سود سهام. خیلی­ از سهام­داران بزرگ دارند سودهای خیلی بزرگی می ­‌گیرند که از آن ها مالیات گرفته نمی ­‌شود. خیلی از صاحبان خودروهای لوکس، خانه­‌ های لوکس تا دو سه ماه پیش همیشه هر وقت از این حرف­ ها می‌­زدیم می ­‌گفتیم مالیات بگیرید، مالیات از این ثروت‌­ ها بگیرید، می­‌ گفتند اینها می­روند خارج. الآن کجا می ‌­خواهند بروند؟ آمریکای کرونایی می‌­ خواهند بروند یا اروپای کرونایی؟

    وی اضافه کرد: الآن اتفاقاً اگر کمی تدبیر داشته باشیم وقت خیلی خوبی است که هم از املاک لوکس نه فقط برای اینکه جلوی لوکس ساختن را بگیریم، مالیات بگیریم و در نتیجه، صاحبان این املاک که به دلایل مختلف از جمله شرایط تورمی، ثروت ­های خیلی کلانی به دست می‌آوردند، ثروت­شان تعدیل شود.

    سیاح درباره نگرانی ناشی از ورود سرمایه به بازارهای دیگر و ایجاد تورم در آنها نیز گفت: در واقع، دولت در این دوره با ابزارهای جدید فناوری اطلاعات این امکان برایش وجود دارد که اجازه ندهد که شهروندان محصولات خاصی را بخرند. مثلاً اجازه ندهد شهروندان طلا بخرند یا ارز بخرند یا خانه بخرند یا خودروهای خاصی را بخرند و بفروشند و می­تواند از آنها مالیات بگیرد. می تواند از طریق ابزاهای مالیاتی صرفا گروه ‌های خاصی برای سرمایه گذاری جذاب کند مثلا در بورس می تواند عرضه اولیه را جذاب کند.

    مقاله قبلیروشی جدید برای قاچاق کتاب
    مقاله بعدی۱۲ اتفاق مثبتی در دوران پساکرونا

    یک پاسخ بدهید

    لطفا نظر خود را وارد کنید
    لطفا نام خود را اینجا وارد کنید
    این سایت توسط reCAPTCHA و گوگل محافظت می‌شود حریم خصوصی و شرایط استفاده از خدمات اعمال.

    The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.