ساخت پوست الکترونیکی با فناوری چاپ سه بعدی

    0
    27
    چاپ سه بعدی بافت چشم چاپ زیستی سه بعدی

    به گزارش چاپ و نشر آنلاین به نقل از بعدی به گزارش خبرگزاری صدا و سیما: موفقیت دانشمندان در ساخت پوست الکترونیکی با فناوری چاپ سه بعدی ، محققان موسسه فناوری کالیفرنیا، به پوست الکترونیکی اپی سیالی (Eoifluidic) را با استفاده از فناوری چاپ سه بعدی و یادگیری ماشین (ML) طراحی و تولید کرده اند که برای نظارت بر سلامت افراد می‌تواند مورد استفاده قرار گیرد.

    به گفته محققان، این محصول پوشیدنی، نظارت فیزیکی و شیمیایی وضعیت سلامتی را به صورت لحظه‌ای امکان پذیر می‌کند. دستگاه‌های پوشیدنی پتانسیل ایجاد انقلابی در دنیای پزشکی را دارند و ردیابی اطلاعات به صورت لحظه‌ای می‌تواند به ارائه درمان‌های شخصی و تشخیص زودهنگام بیماری‌ها منجر شود. با این حال، یکی از چالش‌های اصلی این دستگاه‌ها این است که داده‌ها را در سطح مولکولی ردیابی نمی‌کنند و ساخت چنین دستگاه‌هایی با این قابلیت چالش برانگیز است.

    دکتر ویل گائو، سرپرست این گروه تحقیقاتی می‌گوید: برای غلبه بر این چالش ها، ما از فناوری چاپ سه بعدی خود برای ایجاد اجزای ضروری مانند حسگر‌های فیزیکی، حسگر‌های شیمیایی، میکروسیال‌ها و ابرخازن‌ها استفاده کردیم.

    قابلیت های فناوری چاپ سه بعدی

    این پوست الکترونیکی توسعه یافته که با نام e۳-skin شناخته می‌شود، قادر است به طور لحظه‌ای و مداوم، پارامتر‌های فیزیولوژیکی مختلف را کنترل و پاسخ‌های رفتاری را پیش بینی کند.

    دکتر گائو می‌گوید: همه اجزای اصلی پلتفرم پوشیدنی، از جمله حسگر‌های فیزیکی، حسگر‌های شیمیایی، میکروسیال‌ها و میکرو ابرخازن‌های ذخیره‌سازی انرژی را می‌توان به آسانی از طریق چاپ سه بعدی تولید کرد.

    چیزی که e۳-skin را از نمونه‌های مشابه تولیدشده متمایز می‌کند، حسگر‌های زیست شیمیایی چاپ سه بعدی و سیستم ریزسیال است. دکتر گائو افزود: این حسگر‌های زیست شیمیایی پوشیدنی می‌توانند اطلاعات مهم سلامتی را در سطوح مولکولی ارائه دهند. همچنین وقتی با حسگر‌های زیست فیزیکی همراه شوند، می‌توانند اطلاعات جامع تری را از وضعیت سلامتی ارائه دهند.

    بیشتر بدانید: هشتمین نمایشگاه بین‌ المللی ایران فارما افتتاح شد

    این پوست الکترونیکی همچنین از الگوریتم‌های یادگیری ماشینی بهره مبرد که که نقشی حیاتی را در عملکرد آن ایفا می‌کنند. به گفته دانشمندان، یادگیری ماشینی داده‌های دریافتی را تجزیه و تحلیل می‌کند تا زمان پاسخ و میزان آسیب فرد را پیش بینی کند.

    این تیم تحقیقاتی معتقد است با نظارت مستمر بر نشانگر‌های زیستی حیاتی و جمع آوری داده‌های گسترده، پتانسیل پیش بینی اختلالات شناختی و رفتاری و نظارت بر جنبه‌های مختلف سلامت وجود دارد. از طرفی دیگر، داده‌های جمع‌آوری‌شده توسط e۳-skin می‌تواند به ارائه راهکار‌های مراقبت‌های بهداشتی شخصی‌شده و مداخله به موقع را برای کاربر فراهم کند.

    شرح کامل این مطالعه در نشریه Science Advances به چاپ رسیده است.

    مقاله قبلیآغاز چهل و سومین نمایشگاه کتاب اندونزی
    مقاله بعدیمواد به کار رفته در صنعت کاغذسازی

    یک پاسخ بدهید

    لطفا نظر خود را وارد کنید
    لطفا نام خود را اینجا وارد کنید
    این سایت توسط reCAPTCHA و گوگل محافظت می‌شود حریم خصوصی و شرایط استفاده از خدمات اعمال.

    The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.