نایبرئیس اتاق بازرگانی ایران با بیان اینکه مشکل ارتباطات بانکی یکی از موانع جدی توسعه صادرات غیرنفتی ایران است، گفت: اگر در سفر رئیسجمهور به روسیه دو طرف درباره موضوع نقل و انتقال پول به تفاهم و توافق برسند، میتواند زمینهساز توسعه صادرات غیرنفتی ایران به روسیه باشد.
به گزارش چاپ و نشر آنلاین به نقل از فارس، حسین سلاحورزی در مورد سفر چند روز آینده رئیسجمهور کشورمان به روسیه، گفت: سفر رئیسجمهور به روسیه در صورتیکه توافقات و مذاکرات خوبی با طرف روسی انجام شود و این توافقات منجر به فراهمآوردن ارتباطات تجاری شود، میتواند فرصتهای مناسب و بیبدیلی برای اقتصاد کشور بهویژه در بخش صادرات محصولات کشاورزی، مواد غذایی و حتی مواد معدنی داشته باشد.
وی با تاکید بر اینکه در برقراری روابط اقتصادی با روسیه باید بهصورت کلان و برای بلندمدت توجه شود، افزود: آمار و اعداد حوزه اقتصادی و درآمدهای ارزی کشور براساس بودجه حاکی از آن است که اگر در سالآینده حداکثر ۲/ ۱میلیون بشکه نفت در روز صادر شود، درآمد دولت از این بخش صادراتی حدود ۱۶میلیارد دلار است.
نایبرئیس اتاق بازرگانی ایران افزود: بنابراین با توجه به اینکه بخشی از منابع ارزی یعنی حدود ۱۰میلیارد دلار برای واردات کالاهای اساسی و نهادههای تولید صرف میشود، دولت از محل فروش نفت عایدی چندانی نخواهد داشت تا سایر نیازهایش را تامین کند.
وی اظهار کرد: با این شرایط صادرات غیرنفتی اهمیت بسیاری خواهد داشت و برای توسعه صادرات غیرنفتی باید در درجه اول به کشورهای پیرامونی و بهعبارتی همان کشورهای همسایه توجه ویژهای داشت. سلاحورزی با بیان اینکه ایران جزو معدود کشورهایی در دنیاست که دارای تعداد زیادی همسایه است، گفت: ۱۵ کشور در اطراف ایران بهصورت مستقیم و غیرمستقیم جزو همسایگان ما محسوب میشوند که بین تمام این کشورها از نظر بزرگی اقتصاد و بالابودن درآمد سرانه روسیه مطرح است.
وی افزود: بنابراین این کشور از یک جایگاه استراتژیک، ویژه و پراهمیتی برای ما برخوردار است و اگرچه این کشور یکی از بزرگترین تولیدکنندگان نفت و گاز جهان محسوب میشود؛ اما بهواسطه گستردگی اقتصاد و بالابودن نیازهای وارداتی میتواند یک کشور هدف صادراتی و استراتژیک برای ایران باشد.
بیشتر بخوانید:زمان بخشودگی دوبرابری جرایم
توسعه صادرات با توسعه روابط دو کشور
نایبرئیس اتاق بازرگانی ایران بیانکرد: متاسفانه در سالهای گذشته حجم، کیفیت و میزان روابط اقتصادی و تجاری ما با کشور روسیه تناسب چندانی با روابط سیاسی ما با این کشور نداشته است. بهعبارت دیگر با وجود اینکه رابطه سیاسی بسیار عمیقی بین ایران و روسیه برقرار است، اما روابط تجاری مناسبی بین دو کشور وجود نداشته و بهعبارت بهتر اقتصاد ایران از ظرفیت استفاده از نیازهای تجاری روسیه محروم بوده است.
سلاحورزی با اشاره به مشکل مراودات و ارتباطات بانکی بهعنوان یکی از موانع جدی توسعه صادرات غیرنفتی ایران، گفت: اگر در سفر رئیسجمهور به روسیه، دو طرف درباره موضوع نقل و انتقال پول و روشهای مبادلاتی بین سیستمهای بانکی دو کشور به تفاهم و توافق برسند، میتواند زمینهساز توسعه صادرات غیرنفتی ایران به روسیه باشد.
نایبرئیس اتاق بازرگانی ایران بیانکرد: همچنین باید در این سفر بر سر مسائل و موضوعات تعرفهای و گمرکی بین دو کشور توافق شود و اگر بتوانیم به یک توافق دوجانبه با روسیه برسیم، آنوقت تصویر واضحتری برای صادرکنندگان فراهم میشود.
سلاحورزی افزود: اگر بتوان چشماندازی از سطح مراودات اقتصادی و تجاری برای دو کشور داشت، آنگاه شاید بتوان امکان توافق پولی دوجانبه یا توافق بانکی دوجانبه بین دو کشور را فراهم آورد. وی در رابطه با تهاتر بین دو کشور نیز گفت: اگر طرف روسی به موضوع تهاتر علاقهمند باشد، شاید زمینه تهاتر کالا بین دو کشور وجود داشته باشد.