معاون بهداشت وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی گفت: در صورت عدم رعایت پروتکل های بهداشتی و افزایش مبتلایان به ویروس کرونا، احتمال بازگشت تعطیلی ها و محدودیت ها در کشور وجود دارد.
به گزارش چاپ و نشر آنلاین به نقل از ایرنا، علیرضا رئیسی درباره احتمال بازگشت تعطیلی ها و محدودیت ها در شرایطی که تعداد مبتلایان به ویروس کرونا در کشور رو به افزایش است، بیان کرد: بیماری ناشی از ویروس کرونا نه درمان مشخص و نه واکسن دارد و در نتیجه راهی به جز رعایت پروتکل های بهداشتی و فاصله گذاری اجتماعی و استفاده از ماسک نیست. اگر این رعایت ها انجام نشود، افراد زیادی بیمار شده و بیمارستان ها پر از بیمار می شود. این موضوع در جهان هم تجربه شده است.
وی ادامه داد: بسیاری از موفقیت هایی را که تاکنون در مورد کنترل کرونا کسب کردیم، مدیون مردم هستیم. در تاریخ کشور سابقه نداشته که اماکن مقدس و مساجد را تعطیل کنیم یا مردم روز سیزده به در از منازل خود بیرون نروند. سوال مهم این است که تا چه زمانی می توان همه کسب و کارها و مسائل روحی و معنوی و مذهبی را تعطیل کرد؟ از طرفی نمی توان این مراکز را برای همیشه تعطیل کرد و از طرفی وقتی بازگشایی ها انجام می شود، احتمال انتقال ویروس بالاتر می رود. در نتیجه تنها راه حل در این شرایط، رعایت پروتکل های بهداشتی و فاصله گذاری اجتماعی و استفاده از ماسک است.
معاون وزیر بهداشت اظهار کرد: آمار کشوری رعایت پروتکل ها که حدود ۷۸ درصد بود، در حال حاضر به ۲۳ درصد و در تهران از ۶۲ درصد به ۱۱ درصد رسیده است. عدم رعایت فاصله گذاری اجتماعی باعث انتقال ویروس می شود. شاید نگرانی ما در مورد جوانان کمتر باشد، اما مشکل و نگرانی اصلی ما، ارتباط جوانان با سالمندان در منازل است.
وی درباره علت کاهش رعایت پروتکل های بهداشتی بیان کرد: در حال حاضر از عادی سازی شرایط بیشتر از ویروس کرونا می ترسیم. این عادی سازی کرونا است که مشکل ایجاد می کند و افراد در جمع ها حاضر می شوند یا مجالس عروسی برگزار می کنند.
رئیسی گفت: تاکنون ۲۹۰ هزار واحد صنفی متخلف که پروتکل های بهداشتی را رعایت نکرده اند، پلمب کردیم. البته این کافی نیست و یک طرف موضوع، مردم هستند که در صورت عدم رعایت پروتکل های بهداشتی، همین مشکل وجود دارد و باز باید برخی مراکز و اماکن تعطیل شوند.
معاون بهداشت وزارت بهداشت گفت: اصلا علاقه ای به تعطیلی یا بازگشت محدودیت نداریم، اما اگر شیوع بیماری افزایش پیدا کند، مجبور به این کار هستیم.