سخنگوی گمرک بیان کرد: حدوداً ۸ میلیون دلار از ابتدای سال واردات لوازم التحریر داشتیم که از این میزان حدود ۳ میلیون دلار آن مداد تراش و تیغه بوده است.
به گزارش چاپ و نشر آنلاین به نقل از صدا و سیما؛ با نزدیک شدن به آخرین روزهای فصل تابستان و شروع مدارس، دوباره شاهد هیاهوی دانش آموزان برای خرید لوازم التحریرهای فانتزی و پر زرق و برق هستیم. بسیاری از این لوازم از کشورهای دیگر وارد میشوند. بنابراین در این روزها بازار واردات لوازم التحریر بسیار داغ است. در همین رابطه سیدروح الله لطیفی سخنگوی گمرک در گفت و گو با رسانه ملی (رادیو اقتصاد) در خصوص واردات لوازم التحریر به برخی سوالات پاسخ داد که در ادامه می خوانید.
لطیفی تصریح کرد: از سال ماقبل کرونا لوازم التحریر رونق بیشتری داشت ولی متأسفانه یا خوشبختانه از زمانی که کرونا آمده استفاده از این وسایل خاطره انگیز برای دوران دانش آموزی یک مقداری کمتر شده است و بخشی از این موضوع هم برمی گردد به تصمیمی که در سال ۹۷ برای برخی از کالاهایی که شاید تولید داخل آن شروع شده بود گرفته شد به عنوان کالاهایی که در گروه ۴ قرار دارند مثل ماژیک و کوله و اینها کلاً وارداتش کم شد و تقریباً به صفر رسید و ما در پنج ماه امسال نه کوله و نه ماژیک هیچکدام این موارد را واردات نداشته ایم.
آمار واردات لوازم التحریر
وی در ادامه افزود: برخی دیگر از کالاهای مرتبط با لوازم التحریر هم به عنوان مواد اولیه وارد کشور می شود مثل تیغه مدادتراش یا چوب مداد برای مدادرنگی و مداد مغزی مداد ترد به عنوان مواد اولیه وارد کشور می شود و از واردات لوازم التحریر ابتدای سال تاکنون حدود ۳ میلیون دلار بابت مداد تراش و تیغه آن بوده است.
سخنگوی گمرک در پاسخ به این پرسش که چرا مغز مداد را وارد می کنیم بیان کرد: ما از ابتدای سال ۴۵۰ تن یا ۴۵۰ هزار کیلوگرم واردات چوب مداد به ارزش حدود ۱ میلیون و ۲۴۰ هزار دلار داشته ایم. مداد اتود هم ۲۷ هزار و ۶۳۶ کیلوگرم واردات داشته است که ۵۴۱ هزار و ۱۷۱ دلار مغزی مداد اتود هم ۲۶ هزار و ۸۹۱ کیلوگرم به ارزش ۶۶۹ هزار و ۲۱۴ دلار مداد شمعی را به صورت کامل واردات داشتیم به ارزش ۵۵ کیلوگرم به ارزش ۱۰۹ هزار و ۳۴۲ دلار.
بیشتر بخوانید: افزایش ۱۰ تا ۳۰ درصدی قیمت لوازم التحریر نسبت به سال قبل
وی در ادامه توضیح داد: کل واردات لوازم التحریر با ملزوماتش ۸ میلیون دلار بوده است. در سال ۹۷ حدود هزار و۳۰۰ تن بوده که الان کاهش پیدا کرده است بخشی برمی گردد به تولیدات داخل تولید مدادشمعی، گچ و خودکار فراهم شده است و یک بخش هم برمی گردد به برخی از لوازم التحریر که جنبه تفریحی داشتند وارداتشان کم شده است البته بخش دیگر هم برمی گردد به سال گذشته که اجازه ترخیص نداشتند.