مجموع مبادلات بازرگانی کشور در ۱۰ماهه امسال مانند ماه گذشته نشاندهنده افزایش میزان صادرات است. همچنین صادرات کالاهای ایرانی ۵/ ۳برابر ارزانتر از متوسط کالاهای وارداتی در این بازه زمانی است.
به گزارش چاپ و نشر آنلاین اتاق ایرانآنلاین، مجموع مبادلات بازرگانی کشور در ۱۰ماهه امسال مانند ماه گذشته نشاندهنده افزایش میزان صادرات و کاهش وزنی واردات کالاهای غیرنفتی نسبت به مدت مشابه پارسال است. نکته جالب اینکه صادرات کالاهای ایرانی ۵/ ۳برابر ارزانتر از متوسط کالاهای وارداتی در این بازه زمانی است. کالاهای ایرانی
.بر اساس آخرین آمارهای منتشرشده از سوی گمرک جمهوریاسلامی ایران، در ۱۰ماهه سال۱۴۰۱ میزان صادرات کالاهای غیرنفتی کشور (به استثنای نفتخام نفتکوره و نفت سفید و همچنین بدون صادرات از محل تجارت چمدانی) بالغ بر ۱۰۲هزار و ۹۹۵تن و به ارزش ۴۵میلیارد و ۳۱۹میلیون دلار است که در مقایسه با مدت مشابه سالگذشته افزایش ۸۶/ ۲درصدی در وزن و ۶۶/ ۱۷درصدی در ارزش دلاری داشته است.در این بازه زمانی متوسط ارزش گمرکی هرتن کالای صادراتی ۴۴۰ دلار بوده که نسبت به ۳۸۵دلار قیمت هرتن کالای صادراتی در بازه زمانی مشابه در سالگذشته، ۳۱/ ۱۴درصد رشد داشته است.
بیشتر بخوانید: استفاده از هیدروژلها در دستگاههای چاپ ۳ بعدی توسط محققان چینی
چین؛ بزرگترین میزبان کالاهای ایرانی
بیشترین میزان صادرات کشور در ۱۰ ماه گذشته به کشورهای «چین»، با رقمی بالغ بر ۱۲میلیارد و ۶۰۸میلیون دلار و سهم ۸۲/ ۲۷درصدی از کل ارزش صادرات، عراق با هشتمیلیارد و ۹۲۷میلیون دلار و سهم ۷۰/ ۱۹درصدی، امارات با ۶میلیارد و ۶۱۲میلیون دلار و سهم ۵۹/ ۱۴درصدی، ترکیه با چهارمیلیارد و ۸۲۳میلیون دلار و سهم ۶۴/ ۱۰درصدی و هند با یکمیلیارد و ۶۰۶میلیون دلار و سهم ۵۴/ ۳درصد از کل ارزش صورت گرفتهاست.میزان واردات کشور در همین مدت زمان با کاهش ۰۶/ ۷درصدی در وزن و افزایش ۸۶/ ۱۶درصدی در ارزش دلاری در مقایسه با مدت مشابه سال۱۴۰۰ به ارقام ۳۰هزار و ۸۶۳تن و ارزش ۴۸میلیارد و ۴۸۵میلیون دلار رسیده است.در این مدت متوسط ارزش گمرکی هرتن کالای وارداتی ۱,۵۷۱ دلار بوده که نسبت به ۱.۲۴۹دلار در هرتن در سالگذشته، رشد ۷۴/ ۲۵درصدی را نشان میدهد.
کالاهای ایرانی
امارات بیشترین فروش به ایران را داشت
در ۱۰ماهه نخست امسال، اماراتمتحدهعربی با اختصاص رقمی بالغ بر ۱۴میلیارد و ۹۵۲میلیون دلار و سهمی در حدود ۸۴/ ۳۰درصد از کل ارزش واردات در جایگاه نخست کشورهای طرف معامله قرار گرفتهاست.همچنین کشورهای چین با ۱۲میلیارد و ۶۹۸میلیون دلار و سهم ۱۹/ ۲۶درصد، ترکیه با پنجمیلیارد و ۸۵میلیون دلار و سهم ۴۹/ ۱۰درصد، هند با دومیلیارد و ۴۰۶ دلار و سهم ۹۶/ ۴درصد و آلمان با یکمیلیارد و ۵۴۹میلیون دلار و سهم ۱۹/ ۳درصد از کل ارزش واردات جزو کشورهای عمده طرفمعامله واردات بودهاند.