از ابتدای دی ماه امسال تعیین سهمیه مواد پتروشیمی بهصورت خودکار (اتوماتیک) و برمبنای فاکتور فروش ثبت شده واحدها خواهد بود.
به گزارش چاپ و نشرآنلاین به نقل از ایسنا، ناهید زندی زاده با تایید این خبر اظهار کرد: از اول دی ماه بر اساس مقدار مواد خریداری شده از سوی واحدها که در بورس کالا ثبت شده و همچنین مقدار فاکتور فروش ثبت شده، سهمیه موادپتروشیمی به واحدهای تولیدی ختصاص داده میشود.
بنابراین تعیین سهمیه مواد پتروشیمی یک فرآیند کنترلی است که زیرساخت آن فراهم شده و اجرای آن از اول دی ماه آغاز خواهد شد. وی همچنین تاکید کرد که واحدهای تولیدی باید ماه به ماه آمار عملکرد خود را اعلام کنند و گفت: بر این اساس واحدهای تولیدی موظف هستند آمار تولید خود را بهصورت ماهانه ثبت کنند و در حال حاضر هنگام خرید آمار تولید با مقدار خرید مطابقت داده میشود وسهمیه مواد پتروشیمی بر این مبنا تعیین میشود.
وی با اشاره به اینکه بر اساس دستورالعملها خرید و فروش و عرضه مواد پتروشیمی خارج از چارچوب منع قانونی دارد، تصریح کرد: جایگاه نظارتی وزارت صمت از طریق بخش بازرسی سازمان حمایت مصرفکنندگان و تولیدکنندگان انجام میشود، بهطوری که اگر واحدی تعطیل باشد، اما مواد پتروشیمی دریافت کند کد بورسی آن واحد تعلیق و به تعزیرات معرفی میشود.
این مقام مسوول در پاسخ به اینکه آیا خلأهای سامانه بهینیاب باعث تداوم ایجاد بازار سیاه برای خرید و فروش مواد پتروشیمی شده؟ تصریح کرد: بهین یاب یک سامانه است که یک سر آن سیستم و سر دیگر آن محتوایی است که بر اساس قوانین، قواعد و دستورالعملها عمل میکند. برای مثال کسی که پروانه بهرهبرداری داشته باشد میتواند از طریق سامانه بهین یاب وارد بورس شود و مواد اولیه خریداری کند. بنابراین سامانه و محتوا دو بحث جداست و سامانه بهینیاب یک موجود زنده نیست که باعث ایجاد رانت و فساد شود.
بیشتر بخوانید:
دلالی در بازار بورس و گرانی مواد اولیه
کمبود مواد اولیه در بسته بندی محصولات لبنی
اعتراضی بر گران فروشی محصولات پتروشیمی تولید داخل