به دنبال اعلام نرخ دیه ۶۰۰ میلیونی در سال جاری، بیمه مرکزی تعرفه حق بیمه شخص ثالث را اعلام و ابلاغ کرد.
به گزارش چاپ و نشر آنلاین به نقل از بازار، طبق اعلام بیمه مرکزی در اجرای ماده (۳) «آیین نامه تعیین سقف حق بیمه شخص ثالث و نحوه تخفیف، افزایش یا تقسیط آن – مصوب هیئت محترم وزیران در سال ۱۳۹۶» موضوع ماده (۱۸) «قانون بیمه اجباری خسارات وارد شده به شخص ثالث در اثر حوادث ناشی از وسایل نقلیه – مصوب سال ۱۳۹۵»، شورایعالی بیمه در جلسه ۱۴۰۰/۱۲/۲۵ با توجه به گزارش بیمه مرکزی ج. ا. ایران درباره عملکرد رشته بیمه شخص ثالث طی سال ۱۳۹۹ و با لحاظ ملاحظات اجتماعی و سیاست های دولت محترم در کنترل تورم، مقرر کرد
بیمه مرکزی ج. ا. ایران تعرفه حق بیمه رشته مذکور را به نحوی تنظیم و ابلاغ کند که افزایش مبلغ ریالی حق بیمه سال ۱۴۰۱ نسبت به سال ۱۴۰۰ معادل ۴ واحد درصد کمتر از درصد افزایش مبلغ ریالی دیه باشد.
پس از اعلام مبلغ ریالی دیه توسط قوه قضائیه، جدول تعرفه حق بیمه شخص ثالث پایه توسط بیمه مرکزی محاسبه و به شرکت های بیمه ابلاغ شد.
در این ابلاغیه و در راستای اجرای این مصوبه شرکت های بیمه مکلف شدند موارد زیر را رعایت کنند:
۱- نظر به اعلام مبلغ ریالی دیه برای سال ۱۴۰۱ از سوی قوه قضائیه که متضمن ۲۵ درصد افزایش در مبلغ ریالی دیه است، کلیه شرکت های بیمه موظفند بیمهنامه های شخص ثالثی را که تاریخ شروع پوشش آن ها از تاریخ ابلاغ این بخشنامه و پس از آن می باشد را با تعهدات بدنی ۸۰۰۰ میلیون ریال (معادل دیه ماههای حرام) و تعهدات مالی حداقل ۲۰۰ میلیون ریال و با حق بیمه های مندرج در جدول پیوست صادر کنند. شرکت های بیمه و نمایندگان آن ها مکلفند جدول مذکور را در معرض دید متقاضیان قرار دهند.
۲- نحوه اعمال انواع تخفیف ها و اضافه نرخ های حق بیمه شخص ثالث مربوط به بیمه شخص ثالث بر اساس ضوابط مندرج در آیین نامه اجرایی ماده (۱۸) قانون فوق الذکر وفق تصویب نامه شماره ۶۵۴۸۵/ت ۵۵۲۹۹ هـ مورخ ۱۳۹۸.۰۵.۲۷ هیئت محترم وزیران و اصلاحیه آن و با رعایت بخشنامه شماره ۱۲۰۰۵۸/۴۰۰/۹۶ مورخ ۱۳۹۶/۰۹/۱۲ بیمه مرکزی است.
۳- در اجرای ماده (۳) قانون «بیمه اجباری خسارات واردشده به شخص ثالث در اثر حوادث ناشی از وسایل نقلیه – مصوب سال ۱۳۹۵» و آییننامه اجرایی آن – مصوب هیئت محترم وزیران، شرکت های بیمه مکلفند بیمه نامههای حوادث رانندهای را که تاریخ شروع پوشش آن ها از تاریخ ابلاغ این بخشنامه و پس از آن می باشد، با تعهدات حداقل ۶ میلیارد ریال و با نرخها و ضوابط مقرر در آییننامه مذکور صادر نمایند و در صورت تقاضای بیمهگذاران، مبلغ تعهدات بیمه نامه های حوادث راننده صادره قبلی را با اخذ حقبیمه مربوط افزایش دهند.
۴- طبق قانون بیمه شخص ثالث، اخذ الحاقیه افزایش تعهدات بدنی بیمه شخص ثالث برای بیمه نامه هایی که تاریخ شروع پوشش آن ها قبل از ۱۴۰۱.۰۱.۰۱ بوده است، منتفی بوده و در خصوص آن دسته از بیمه نامه های شخص ثالثی که شروع پوشش آنها از تاریخ ۱۴۰۱.۰۱.۰۱ لغایت ۱۴۰۱.۰۱.۰۸ بوده و با تعهدات سال قبل صادر شدهاند.
از آنجا که مطابق قانون بیمه شخص ثالث مصوب ۱۳۹۵، تعهدات بدنی بیمهنامه شخص ثالث در زمان صدور باید به میزان دیه ماه های حرام باشد، شرکت های بیمه مکلفند به نحو مقتضی به این قبیل بیمهگذاران اطلاعرسانی کنند تا نسبت به افزایش تعهدات بدنی بیمهنامههای خود به میزان مقرر در قانون مذکور اقدام کنند.
بیشتر بخوانید: اصلاح قانون بیمه شخص ثالث خودروهای لوکس
همچنین در صورتی که بیمهگذاران برای جبران خسارتهای مالی تقاضای افزایش تعهدات مالی را داشته باشند، شرکتهای بیمه مکلفند با اخذ حقبیمه مربوط، نسبت به صدور الحاقیه افزایش تعهدات مالی بیمه شخص ثالث اقدام کنند.حق بیمه شخص ثالث