کمبود مواد اولیه و نابودی صنعت چاپ

    0
    75
    صنعت چاپ

    رئیس اتحادیه چاپخانه‌داران خراسان رضوی گفت: واقعیت امر این است که صنعت چاپ دیگر توقع حمایت ندارد؛ به این راضی شده ایم که برای ما مانع و مشکلی ایجاد نکنند.

    به گزارش چاپ و نشر آنلاین به نقل از تسنیم، علی مغانی رئیس اتحادیه چاپخانه‌داران خراسان رضوی گفت: از پارسال تاکنون چاپخانه‌های استان وضعیت بسیار بدی را تجربه کرده‌اند؛ کرونا یک مشکل جهانی بود، اما بحث کمبود مواد اولیه شرایط سخت‌تری را برای ما رقم زد.

    او  افزود: هزینه تامین مواد اولیه صنعت چاپ، چندبرابر گران‌تر شده است و همچنان این روند ادامه دارد؛ کاغذ ۷۰۰ هزار تومانی و مرکب ۱۶۰ هزار تومانی هیچ توجیهی برای ادامه فعالیت چاپخانه‌ها باقی نگذاشته است.

    رئیس اتحادیه چاپخانه‌داران خراسان رضوی ادامه داد: سایر مواد اولیه مانند مقوا و گلاسه نیز از این شرایط مستثنی نبوده‌اند و تقریبا شرایط مشابهی را از نظر گرانی تجربه کرده‌اند.

    بیشتر بخوانید:

    واردات با ارز نیمایی و توقف تولید

    استانی کردن اتحادیه چاپخانه داران تهران مهمترین هدف در…

    راه اندازی مجدد چاپ دالاهو بعد از رخداد حادثه…

    کرونا؛ کارگاه آموزشی چاپ در گیلان را لغو کرد

     

    مغانی بیان کرد: افزایش قیمت مواد اولیه و همچنین تجهیزات ما طوری بوده که یک چاپخانه‌دار باید سرمایه در گردش خود را ۲۰ برابر افزایش دهد تا بتواند به سوددهی برسد.

    او درخصوص حمایت‌های دولتی تصریح کرد: واقعیت امر این است که ما به عدم سنگ اندازی راضی شدیم و توقع حمایتی نداریم؛ هیچ حمایتی در یک‌سال گذشته شامل حال چا‌پخانه‌داران نشده است.

    رئیس اتحادیه چاپخانه‌داران خراسان رضوی تأکید کرد: متاسفانه در کشور ما هر کسی به فکر منافع خودش است؛ وقتی به اداره مالیات وضعیت فعلی کار و درآمد را می‌گوییم، ما را به سوی اداره کار سوق می‌دهد؛ آن‌ها نیز ما را راهی اداره صنعت، معدن و تجارت می‌کنند؛ و این چرخه همین طور ادامه‌دار است.

    مغانی درباره اینکه هنوز نهاد متولی و حمایت‌کننده از چاپخانه‌داران مشخص نیست، اظهار کرد: صنعت ما جزو دو زیستان است؛ هنگامی که بحث نظارت بر کار‌های فرهنگی باشد، اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی خودش را نهاد متولی و تصمیم‌گیرنده می‌داند؛ اما دریغ از اینکه حتی یک جلسه جهت بررسی مشکلات ما در یک‌سال گذشته برگزار کنند و تنها با وعده‌هایی که تحقق یافتنی نیستند ما را دلخوش کرده‌اند.

    او  افزود: اگر اراده‌ای بر حمایت از این صنعت وجود داشته باشد، می‌توانستند در این یک‌سال سهم بیمه کارگر را از چاپخانه‌داران دریافت نکنند؛ اما فقط تسهیلاتی برای ما در نظر گرفته‌اند که شرایط سخت و ناشدنی برای دریافتش از بانک وجود دارد.

    رئیس اتحادیه چاپخانه‌داران خراسان رضوی گفت: خوشبختانه هیچکدام از واحد‌ها کاملا تعطیل نشدند، اما این به معنای شرایط خوب‌شان نیست؛ کاهش شیفت‌های کاری چاپخانه‌ها از ۳ یا ۲ شیفت به حداکثر یک شیفت، بدین معناست که عملا سوددهی نخواهند داشت.

    مغانی بیان کرد: به هر حال ظرفیت کاری چاپخانه‌ها در مقایسه با ۲۰ سال گذشته تفاوت زیادی داشته است؛ کتاب‌هایی که دارای تیراژ میلیونی بودند به تیراژ تک رقمی رسیده‌اند.

    او تصریح کرد: روزنامه و مجله نیز فقط در صورت برخورداری از بودجه دولتی به چاپ می‌رسند و عملا میزان فروش برای آن‌ها اهمیتی ندارد؛ گلایه‌مندی مهم ما این است که کاغذ دولتی شامل حال همه می‌شود به جز چاپخانه‌داران.

    رئیس اتحادیه چاپخانه‌داران خراسان رضوی با بیان اینکه وضعیت استان در مقایسه با سایر نقاط کشور همیشه بهتر بوده است، تأکید کرد: خراسان رضوی با چند کشور آسیای میانه مرز مشترک دارد و بهتر بودن شرایطش نسبت به سایر استان‌های کشور در زمینه صنعت چاپ، طبیعی است، اما باید حمایت‌های لازم صورت بگیرد تا بازار‌های خارجی را از دست ندهیم.

    مغانی  اظهار کرد: سفارشات خارجی ما که اکثرا از کشور‌های افغانستان و تاجیکستان است، تحویل‌شان نیازمند دوره‌ای یک ماهه است و ما با تورمی که داریم، نمی‌توانیم قیمت ثابت به آن‌ها اعلام کنیم.

    او افزود: از طرفی واردکنندگان افغانستانی با ریال از ما خریداری می‌کنند و ما به باید به ازای خرید آن‌ها ارز به سامانه نیمایی تحویل دهیم؛ همچنین تاجیکستانی‌ها نیز برای خرید از ما باید مالیات ۷۰ درصدی بپردازند در حالی که این شرایط برای خریدشان از کشوری مانند ترکیه وجود ندارد.

    رئیس اتحادیه چاپخانه‌داران خراسان رضوی گفت: دو مشکل عمده دیگر ما در حوزه برخی قوانین راه‌اندازی واحد‌های تولیدی و تامین تجهیزات است؛ در شرایط فعلی کسی اگر پول هم داشته باشد، نمی‌تواند تجهیزات چاپ را از خارج کشور، وارد کند.مغانی  بیان کرد: این مسئله مانع بزرگی در راه تولید است؛ بیش از ۱۰ مرتبه با نهاد‌های متولی مکاتباتی انجام داده‌ایم و امیدواریم در سالی که به نام مانع‌زدایی و پشتیبانی از تولید است، مشکلات صنعت چاپ نیز مرتفع گردد.

    مطلب قبلیمعاون فرهنگی وزارت ارشاد از کاغذ ۷۰۰ هزار تومانی می گوید
    مطلب بعدیتخفیف کتاب  تیشه ای بر ریشه صنعت نشر

    ارسال یک پاسخ

    لطفا دیدگاه خود را وارد کنید!
    لطفا نام خود را در اینجا وارد کنید
    این سایت توسط reCAPTCHA و گوگل محافظت می‌شود حریم خصوصی و شرایط استفاده از خدمات اعمال.

    The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.