استفاده از نانوحسگر ها در بسته بندی های غذایی

    0
    78
    نانوحسگر

    محقق ایرانی موسسه فناوری فدرال لوزان در حال تحقیق بر روی فناوری نانوحسگر فساد مواد غذایی است.

    به گزارش چاپ و نشر آنلاین به نقل از حوزه فناوری گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران جوان، نیلوفر شریف، محقق ایرانی موسسه فناوری فدرال لوزان که در حال سپری کردن دوره دکتری خود است، در حال تحقیق بر روی فناوری نانوحسگر فساد مواد غذایی است. این حسگر درصورت فاسد شدن مواد غذایی موجود در بسته‌بندی، به مصرف کننده هشدار می‌دهد.

    هر ساله حدود ۱٫۳ میلیارد تن مواد غذایی در جهان به هدر می‌رود، نیلوفر شریف معتقد است شاید بتوان با استفاده از فناوری نانو راهکاری برای مقابله با خرابی‌های محصولات غذایی ارائه کرد.

    این دانشمند علوم غذایی که مقطع دکتری در موسسه فناوری فدرال لوزان در حال تحقیق است، می‌گوید: وقتی حسگر داشته باشیم، می‌توانیم محصولات غذایی را در زمان واقعی کنترل کنیم.

    شریف در آزمایشگاه فناوری نانو در EPFL در حال ساخت حسگر‌هایی از جنس نانولوله‌های کربنی است که امیدواریم برای تشخیص علائم تخریب و فساد مواد غذایی مفید باشد.

    نانوحسگر‌های بسیار کوچک در بسته‌بندی مواد غذایی قرار داده می‌شود که هنگام فاسد شدن غذا هشدار می‌دهد. این فناوری داده‌هایی ایجاد می‌کند و این داده‌ها، توسط دستگاهی تفسیر شده و به‌صورت گزارشی به مصرف کننده داده می‌شوند تا درباره وضعیت آن ماده غذایی اطلاعات مفیدی در دست داشته باشد.

    یکی از راه‌های نظارت بر مواد غذایی، بررسی pH آن‌ها است که می‌تواند تجزیه ماده غذایی را نشان دهد.

    شریف گفت: وقتی ماده غذایی فاقد هر گونه فعالیت میکرواورگانیسمی باشد، ممکن است pH آن در حد خنثی باشد. اما وقتی میکرواورگانیسم‌ها فعال شوند pH تغییر کرده و این حسگر می‌تواند با پایش اسیدیته محیط از وضعیت فعالیت میکرواورگانیسم‌ها اطلاعاتی ارائه کند. اگر pH به حد ناامن برسد، حسگر روی برچسب به مسئولان فروشگاه یا مصرف‌کننده هشدار می‌دهد که غذا برای خوردن ایمن نیست.

    پروژه شریف بخشی از یک پیشگامی حوزه صنعت مواد غذایی است که هدف آن، گسترش تحقیقات و آموزش در زمینه غذا است.

    شریف در حال راه‌اندازی آزمایشگاهی به‌منظور انجام بخش اول پروژه سه مرحله‌ای خود است. او قرار است حسگر‌ها را با گاز‌های مختلف آزمایش کند سپس این حسگر‌ها با بسته‌بندی‌ها ادغام شده و در نهایت روی مواد غذایی واقعی آزمایش انجام شود.

    در یکی دیگر از پروژه‌های انجام شده در سوئیس در بخش مواد غذایی، از فناوری نانوحسگر در بسته‌بندی‌های هوشمند استفاده شده است.

    بیشتر بخوانید:

    اشتغالزایی بانوان در صنعت بسته بندی

    ارسال یک پاسخ

    لطفا دیدگاه خود را وارد کنید!
    لطفا نام خود را در اینجا وارد کنید

    چهار × چهار =